Prahova: 11 elevi de la Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au fost testați pozitiv cu coronavirus

Prahova: 11 elevi de la Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au fost testați pozitiv cu coronavirus
Foto: facebook.com/cantemircml

Un număr de 11 elevi de la Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, județul Prahova, au fost testați pozitiv cu coronavirus, luni, chiar în ziua redeschiderii unitățiii de învățământ. Elevii au revenit în campusul Colegiului duminică, zi în care au și fost testați. Astfel, 11 rezultate au fost pozitive, în timp ce pentru alți patru tineri rezultatele nu au fost concludente, motiv pentru care aceștia vor fi testați din nou, informează observatorulph.ro.

Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza: 11 elevi au fost diagnosticați cu COVID-19 la revenirea la cursuri

Atât cei 11 elevi infectați cu coronaviurs, cât și cei 4 pentru care rezultatele sunt incerte au fost izolați. Potrivit sursei citate, este vorba despre cinci elevi din clasa a IX-a, un elev din clasa a X-a, trei elevi din clasa a XI-a și doi elevi din clasa a XII-a.Cu toții sunt asimptomatici. În total, duminică au fost testați 471 din cei 472 de elevi ai unității de învățământ.

În aceste condiții, la Colgiul Militar din Breaza cursurile se vor desfășura online.

„Activitatea de învățământ continuă on-line, cu elevii în spațiile de cazare și profesorii în sălile de clasă, prin intermediul platformei educaționale a MApN”, a declarat Grațiela Mihăescu, purtătorul de cuvânt al unității de învățământ.

Cele trei scearii privind redeschiderea școlilor

Peste 2,2 milioane de elevi au revenit, luni, la cursuri față în față. Redeschiderea școlilor a avut loc ținând cont de cele trei scenarii stabilite în funcție de rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus din fiecare localitate.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind redeschiderea școlilor, scenariul roșuse aplică în localitățile în care incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori și presupune participarea fizic la cursuri doar a preșcolarilor și elevilor din învățământul primar.

Scenariul galben este valabil pentru localitățile în care se înregistrează între 1 și 3 cazuri la mie și implică ”participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie” și ”participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu”.

Iar în scenariul verde, adică în localitățile cu mai puțin de un caz de coronavirus la mia de locuitori, mer la cursuri toți preșcolarii și toți elevii.

În ce situații elevii și cadrele didactice pot continua cursurile online

În același ordin sunt prevăzute mai multe situații în care cursurile pot fi continuate în regim online de către elevi sau profesori.

”Elevii care au vulnerabilități și care sunt certificate medical, care au avut adeverințe în primul semestru, nu sunt obligați să reînnoiască acele adeverințe. (…)

A doua categorie exceptată sunt elevii care au în familie persoane cu vulnerabilități cronice care condu la recomandarea de a nu merge la școală cu prezență fizică.

A treia categorie: la recomandarea apăsată a ministrului Sănătății, pentru toți acei copii care prezintă simptome specifice într-o cât de mică măsură, se recomandă a nu fi trimiși în comunitate. Nu se vor pune absențe în aceste situații. Trebuie un simplu anunț făcut cadrului didactic.

Celelale două categorii se referă la cadrele didactice cu vulnerabilități cronice sau care prezintă simptome. În aceste situații, orarul va fi adaptat de managementul fiecărei școli în așa fel încât programul să fie împărțit în zile de prezență fizică și atunci când cadrele didactice sunt indisponibile vor fi zile cu predare online.

În niciun caz, nu dorim să ducem copiii la școală pentru ca în aceeași zi să facă și ore fizice, și ore online”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul săptămânii trecute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Bolojan: Cred că Antonescu e candidatul comun al coaliției și că aceste lucruri se vor clarifica și la PSD / Dacă nu se stabilește rapid un calendar electoral, probabilitatea să se țină alegerile înainte de Paște e foarte scăzută (VIDEO)
23:39 - Nicușor Dan spune că a comandat un sondaj: La intenția de vot, primul e Călin Georgescu – peste 40%
23:25 - Călin Georgescu se autointitulează „președintele ales al României” și dă dispoziții instituțiilor: Parlamentul să anuleze mandatul dictatorial al lui Iohannis, Parchetul să cerceteze fraudarea alegerilor de către PSD, PNL, Iohannis și CCR
23:05 - Vasile Dîncu (PSD): Crin Antonescu a fost un candidat de rezervă. Nu știm dacă mai este potrivit
22:44 - Marcel Ciolacu, prima reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)
21:11 - Crin Antonescu: O chestiune chiar urgentă e stabilirea datei alegerilor. Nu e normal să prelungim un provizorat nu foarte simpatic multor oameni (VIDEO)