Municipiul Baia Mare intră în carantină: Ordinul a fost semnat de Raed Arafat

Municipiul Baia Mare intră în carantină: Ordinul a fost semnat de Raed Arafat
Sursa foto: Pixabay

Orașul Baia Mare va fi carantinat începând de miercuri, de la ora 17.00. Decizia a fost luată după ce rata de infectare a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Ordinul de intrare în carantină a fost semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Municipiul Baia Mare, carantinat, începând de miercuri, de la ora 17.00

În acest moment, rata incidenței cazurilor de COVID-19 a ajuns, în Baia Mare, la 6,47 la mia de locuitori. Măsura carantinării municipiului reședință al județului Maramureș este valabilă pentru 14 zile.

În aceste condiții, în Baia Mare se vor institui o serie de restricții în următoarele două săptămâni. Astfel, locuitorii municipiului vor putea ieși din zona carantinată doar pentru motive bine întemeiate și în baza unei adeverințe de la angajator sau a unei declarații pe propria răspundere. De asemenea, slujbele religioase vor avea loc fără public, credincioșii putând intra în biserici doar pentru rugăciune individuală. Botezurile, cununiile sau înmormântările vor avea loc cu participarea a cel mult 16 persoane.

Centrele comerciale vor fi deschise în intervalulorar 10.00-21.00 pentru 10 zile, iar în timpul zilelor de weekend își vor suspenda activitatea. De asemenea, sălile de sport și locurile de joacă pentru copii se închid pentru 10 zile.

Situația cazurilor de coronavirus în județul Maramureș

Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Maramureș au fost înregistrate 6.232 de cazuri de COVID-19 de la începutul crizei sanitare și până în acest moment, dintre care 234 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Rata infectărilor la nivelul județului a ajuns la 3,71 la mia de locuitori.

Record al deceselor în rânndul pacienților infectați cu coronavirus

În ceea ce privește situația îmbolnăvirilor la nivelul întregii țări,Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, în raportarea de miercuri, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 9.799 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, dintr-un total de 38.863 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.074 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În acest moment, în spitalele de profil din România sunt internați 12.687de pacienți diagnosticați cuCOVID-19, dintre care 1.092 se află în secțiile de terapie intensivă. Totodată, autoritățile transmit că de marți până miercuri au fost înregistrate 203 noi decese în rândul românilor testați pozitiv cucoronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`