CORONAVIRUS | Ambulanțele din Timișoara nu mai fac față: Pacienții cu COVID-19 vor fi preluați de microbuzele Societății de Transport Public

CORONAVIRUS | Ambulanțele din Timișoara nu mai fac față: Pacienții cu COVID-19 vor fi preluați de microbuzele Societății de Transport Public
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Situație îngrijorătoare la Timișoara, acolo unde rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns la 7,63 la mia de locuitori. Ambulanțele nu mai fac față numărului mare de pacienți, astfel că autoritățile au decis ca mai multe microbuze ale Societății de Transport Public să fie pregătite pentru a prelua bolnavii.

Microbuze, puse la dispoziția Serviciului de Ambulanță Timiș pentru transportul pacienților cu COVID-19

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, marți, că au fost începute procedurile necesare, astfel încât mașini ale societăților aflate în subordinea Primăriei să fie puse la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean, informează opiniatimisoarei.ro.

„Suntem într-o situaţie în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la societăţile comericale din subordinea Primăriei să le punem la dispoziţia SAJ pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosim ambulanţe. Pregătim microbuze ale Societatății de Transport Public Timişoara pe care să le folosim, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii la Babeş (Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara – n.r.) pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la Societatea de Transport”, a declarat edilul din Timișoara.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timișoara a declarat încă de luni că în unitatea medicală nu mai sunt locuri. Șase persoane au decedat de duminică şi până luni, din cauza lipsei de paturi în Secţia de ATI.

„Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa căîi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri (duminică – n.r.), până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”, a declaratVirgil Musta.

Situația cazurilor de coronavirus în județul Timiș

Potrivit datelor publicate, marți, de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Timiș au fost înregistrate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 13.029 de cazuri de coronavirus, dintre care 344 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Totodată, de luni până marți, în Timiș au murit șase persoane diagnosticate cu COVID-19, astfel că bilanțul deceselor, la nivelul județului, a ajuns la 279.

De asemenea, potrivit presei locale, în unitățile medicale din Timiș sunt internate, în acest moment, 457 de persoane testate pozitiv cu coronavirus, dintre care 45 se află la terapie intesivă. Situația însă se schimbă de la o oră la alta.

Mai multe focare de COVID-19 sunt active, acum pe teritoriul județului, cele mai noi fiind confirmate la Primăria municipiului Lugoj și la Garda de Mediu Timiș.

În ceea ce privește rata incidenței cazurilor de coronavirus la mia de locuitori, aceasta a ajuns la 6,38 în Timiș.

Localitatea cu cea mai mare rată de infectare este, în acest moment, Găvojdia cu 12,28 la mia de locuitori, fiind urmată de Fibiș cu 11,49 la mie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`