CORONAVIRUS | A crescut numărul elevilor infectaţi la Colegiul Militar din Breaza

CORONAVIRUS | A crescut numărul elevilor infectaţi la Colegiul Militar din Breaza

Un număr total de șapte elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au fost diagnosticaţi cu COVID-19, cu doi mai mulți fața de luni, prima zi a școlii, când cinci elevi au fost testați pozitiv. Conducerea unităţii de învăţământ şi autorităţile aşteaptă noi rezultate ale testelor făcute pe probele recoltate de la ceilalţi elevi.

Numărul elevilor infectați cu Covid-19 ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a crescut

Toti elevii liceului au fost testați pentru noul coronavirus, șapte dintre ei fiind infectați. Acum, conducerea unităţii de învăţământ şi autorităţile aşteaptă noi rezultate ale testelor făcute pe probele recoltate de la ceilalţi elevi.

”Privind situaţia de la Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a şi unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmaţi cu noul coronavirus (…) precizăm că alţi doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Aceştia vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi”, a transmis, marţi după-amiază, Prefectura Prahova, potrivit News.ro.

Unitatea şcolară cu profil militar, care începuse cursurile cu elevii în bănci, a trecut, începând de luni după-amiază, direct la scenariul roşu, toate cursurile fiind susţinute online.

”La nivelul Colegiului au fost pregătite şi instalate echipamentele şi platformele educaţionale pentru învăţământul online. Acesta se va desfăşura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova”, conform autorităţilor locale.

MApN: 20 de elevi din școlile militare, depistați cu noul virus

Amintim că, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat, luni, că, în anul de învăţământ 2020-2021, s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naţionale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa şi Craiova. În contextul pandemiei, toţi elevii au fost testaţi înainte de începerea şcolii, fiind, la acel moment, depistate 20 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Toate unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au început luni, 14 septembrie, cursurile, în condiţii de respectare a tuturor măsurilor de siguranţă sanitară impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2. În anul de învăţământ 2020-2021 s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naţionale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa şi Craiova, dintre care peste 600 sunt elevi de clasa a IX – a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscrişi în anul I”, a anunţat, luni, ministerul.

MApN a mai menționat că s-au luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor.

În prima zi de școală, Liceul Militar Breaza şi alte şase unităţi de învăţământ din Prahova au trecut de la scenariul verde la cel roşu

Liceul Militar Breaza şi şase unităţi de învăţământ din comuna Gorgota, toate în județul Prahova, au trecut, luni, de la scenariul verde la cel roşu, după apariţia unor cazuri de COVID-19 în şcoli.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova după ce la liceul militar cinci elevi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Gorgota un cadru didactic infectat a intrat în contact cu colegii săi, la un consiliu profesoral.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`