Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului. Câte trofee îl despart de numărul 1

Mircea Lucescu este al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului. Câte trofee îl despart de numărul 1
Foto: Hepta - Zuma Press / Hennadii Minchenko

Mircea Lucescu, la 75 de ani, continuă să uimească. După ce a câștigat campionatul cu Dinamo Kiev, experimentatul tehnician a bifat o nouă performanță impresionantă, care-l menține pe locul al doilea în topul antrenorilor de fotbal, după Sir Alex Ferguson.

34 de trofee a cucerit în întreaga sa carieră de antrenor Mircea Lucescu, care a stat pe banca unor cluburi precum Dinamo București, Rapid București, Galatasaray Istanbul, Beșiktaș, Șahtior Donețk șiZenit Sankt Petersburg. Lider este Alex Ferguson (79 de ani), fostul antrenor de la Manchester United, care a bifat 48 de cupe. Pe locul al treilea este Pep Guardiola, cu 30 de trofee.

Mircea Lucescu, șanse mari să reușească „eventul” în 2021, la Dinamo Kiev

Alex Ferguson, care a antrenat timp de 27 de ani Manchester United, dar și naționala Scoției și cluburile St. Mirren și Aberdeen pentru perioade mai scurte, de câțiva ani, s-a retras din fotbal în anul 2013. Guardiola în schimb, are tot viitorul în față, pentru a deveni cel mai titrat antrenor din istorie. Spaniolul tocmai a cucerit Cupa Ligii, cu Manchester City și-și mai poate adăuga în vitrină și campionatul în Anglia, respectiv trofeul UEFA Champions League. De asemenea, și Lucescu mai poate câștiga un trofeu, Cupa Ucrainei. Finala Cupei se va disputa pe data de 13 mai, în fața celor de la Zorya. În anul 1979 și-a început cariera de antrenor Mircea Lucescu.

Dinamo Kiev a devenit campioană după ce a învins duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 echipa Inhulets, iar rivala Șahtior a pierdut cu 2-0 în fața celor de la Oleksandria. În actuala stagiune, „Il Luce” nu a pierdut decât un meci cu 3-0 în fața rivalei Șahtior, dar s-a revanșat apoi, obținând victoria în retur, cu 1-0.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`