Medicul-șef al FIFA, circumspect cu privire la reluarea campionatelor, pe fondul crizei COVID-19: „Poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii”

Medicul-șef al FIFA, circumspect cu privire la reluarea campionatelor, pe fondul crizei COVID-19: „Poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii”
Foto: pixabay.com

Michael D`Hooghe, președintele comisiei medicale a FIFA, este circumspect cu privire la reluarea Bundesliga, campionatul din Germania, și a declarat că „poate va fi nevoie de moartea unui jucător pentru ca lumea fotbalului să deschidă ochii”, potrivit RTBF citată de HotNews. Declarația sa vine în contextul în care și echipele din alte ligi, precum La Liga și Serie A, dar chiar și Liga I a României,sunt pe cale să reintre în scenă.

Medicul-șef al FIFA, circumspect cu privire la reluarea campionatelor, pe fondul crizei COVID-19

„În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină şi economie… iar de multe ori economia a avut câştig de cauză în faţa sănătăţii. (…) În viaţa mea, a trebuit să formulez numeroase recomandări referitoare la impactul pe care îl au altitudinea, decalajul orar, căldura excesivă sau poluarea asupra practicării sportului. În cazul Covid-19, nu mai este vorba de medicină, ci de viaţă sau de moarte… şi am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii. Trebuie însă să constat că nu este cazul”, a afirmat medicul belgian în vârstă de 74 de ani.

El a adăugat că „încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înţeleaptă încheind totul. Recomand prudenţa şi evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Poate sunt însă singurul care gândeşte aşa. Sper că mi se vor alătura şi alţii săptămânile viitoare şi că raţiunea va câştiga. Unii fotbalişti în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiţi drept cobai… şi îi înţeleg. Evident că sper să mă înşel… dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui om, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo”.

România fotbalistică, paralizată de criza COVID-19, ar putea renaște după 13 iunie

Fotbalul profesionist din România și competițiile ar putea fi reluate – fără spectatori – după 13 iunie, anunță Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului. Totuși, reluarea activității ar putea fi marcată de un set de reguli speciale menite să limiteze răspândirea COVID-19, iar Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal deja au publicat două propuneri de protocoale în acest sens, care urmează să fie dezbătute și eventual aprobate de către Comitetul Executiv al FRF.

„Gândim un plan pentru fotbal și pentru celălate competiții, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care și doresc a a relua competițiile. avem un plan pt înot, pentru sălile de fitness, pentru pregătirea sportrivă pentru celălate spoturi care sunt închise și le vom analiza pe fiecare în parte. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a afirmat ministrul Ionuț Stroe, într-o intervenție la Digi 24.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`