Noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate pe primele scene ale fotbalului românesc, în condițiile în care un al patrulea arbitru român a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Este vorba despre Florin Păunescu (42 de ani), care a fost asistent la meciul din play-off-ul Ligii 2 dintre Turris și FC Argeș, unde rezervă a fost un alt „cavaler al fluierului” depistat cu aceeași boală, Cătălin Buși (40 de ani), potrivit GSP.
Federația Română de Fotbal (FRF) anunța, printr-un comunicat de presă emis miercuri, că încă un arbitru – al treilea la număr – a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și, pe cale de consecință, a fost retras de la delegări. Mai mult, spune forul, colegii cu care s-a văzut în ultimele zile, așa-zișii „contacți”, au intrat în izolare și vor fi testați din nou.
Nu în ultimul rând, FRF mai preciza că lotul pentru Liga 1 și meciurile din play-off-ul Ligii 2 cuprinde un număr total de 70 de arbitri, care au efectuat până acum trei teste pentru coronavirus, de la începutul lunii iunie și până în prezent. Costurile analizelor medicale de acest gen sunt suportate integral de către FRF, mai scrie forul în același comunicat.
Din informațiile publicației de sport, cel de-al treilea arbitru depistat cu COVID-19 este Cătălin Buși, care a fost rezervă la un meci de Liga 1 dintre Clinceni și Sepsi, respectiv la unul de Liga 2 dintre Turris și FC Argeș. Lista arbitrilor testați pozitiv pentru coronavirus este completată de Robert Avram și Iulian Călin. La rândul lor, asistenții de la Clinceni vs Sepsi, Mircea Grigoriu și Andrei Constantinescu, au intrat în carantină.
Restartul Ligii 1 – care s-a petrecut între timp – după pauza provocată de criza COVID-19 a fost amânat chiar de depistarea unor cazuri de COVID-19. Campionatul de fotbal al României trebuia să reînceapă cu meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, dar duelul avea să fie amânatdin cauză că medicul echipei, dar și unul dintre jucători au fost depistați cu COVID-19. În plus, chiar și magazionerul de la FC Dinamo București a fost testat pozitiv.
„Este un eveniment nefericit care ne confirmă că trebuie să fim foarte precauţi. Vedem acum, la doar 24 de ore distanţă de primul meci din Liga I, că acel cadru gândit de Ministerul Tineretului şi Ministerul Sănătăţii şi protocoalele medicale ale FRF şi LPF au un rol critic în a-i apăra pe toţi fotbaliştii şi sportivi, nu doar pe cei de la o anumită echipă. Îmi pare rău de situaţia creată, dar sunt sigur că ea putea fi evitată dacă rămâneam la planul iniţial în care jucătorii stăteau în cantonament. Cluburile şi LPF au spus că au luat toate măsurile, de aceea nu înţeleg de ce s-a ajuns la infectări”, era reacția ministrului Ionuț Stroe, la acel moment, potrivitAgerpres.