FCSB s-a impus în finala Cupei României la fotbal, 1-0în compania lui OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, și este sigură că va evolua în preliminariile Europa League în sezonul viitor.
După o primă repriză anostă, în care ocaziile de poartă au fost niște apariții rare, a doua jumătate a duelului din ultimul act al Cupei României a început ceva mai bine, iar FCSB a forțat înscrierea primului gol și, în minutul 65, avea să vină și reușita izbăvitoare, prin Denis Man. Deși a forțat egalarea, Sepsi nu a mai reușit să înscrie și a ratat câștigarea primului trofeu din istorie. Ba mai mult decât atât, Bouhenna a primit al doilea galben și a văzut cartonașul roșu, în minutul 80, pentru o lovitură cu cotul.
În semifinalele competiției, FCSB trecuse de Dinamo București, scor 4-0 la general, în timp ce Sepsi a eliminat-o en-fafare pe Poli Iași, după 8-1 la general.
Lumea fotbalistică din România este scena tot mai multor cazuri confirmate de COVID-19, iar echipele cu cele mai multe probleme din acest punct de vedere sunt campioana CFR Cluj și una dintre cele mai galonate echipe din competiție, FC Dinamo București, ambele în mare nevoie de puncte pe final de sezon – dacă gruparea clujeană se luptă la titlu, fiind la patru punct în spatele liderului Universitatea Craiova cu un meci mai puțin disputat, „câinii” se luptă din răsputeri să evite retrogradarea. Reamintim că și echipa de pe primul loc a depistat o îmbolnăvire de acest gen.
„Azi nu ni s-a comunicat nimic oficial. Ce e cert este că traversăm o perioadă de criză, e un fenomen care, iată, se extinde în toatăLiga I. Aceste focare riscă să afecteze, din păcate, în condițiile în care nu am o intervenție fermă, toate echipele. O competiție presupune o activitate sportivă în care toți sunt implicați, nu numai cei care sunt infectați. Este o situaie care, în mod obligatoriu, nu trebuie scăpată de sub control în primul rând de cluburi, care trebuie să fie foarte riguroase. Noi le-am dispus măsuri prin ordine și protocoale care, din păcate, au fost înțelese greșit. În al doilea rând e vorba de organizatori, care trebuie să aibă o intervenție fermă pentru a demara anchete serioase, care să corecteze aceste comprotamente”,a declarat Ionuț Stroe, ministrul Sportului, pentru B1 TV.
Întrebat despre soluții concrete pentru ca lucrurile să nu escaladeze, ministrul Sportului a răspuns:„Revin cu o ultimă solicitare pe care o fac cât se poate de direct cel puțin către cluburile care, în acest moment, sunt în pericol sau sunt deja afectate de aceste cazuri de COVID: respectarea unui ordin în care se descrie modul în care te poți proteja în cantonamente cu izolare poate fi o soluție. Se altfel, noi așa am repornit această competiție, cu echipele aflate în cantonament în izolare, cu testare succesivă care cel puțin, pentru următoarele 14 zile, care mai sunt disponibile pentru încheierea acestei competiții, sunt, din punctul meu de vedere, suficiente în a-ți proteja sănătatea”.
„Mă intrigă oarecum faptul că descoperirea acum șase zile a primelor cazuri nu dă rezultate apropo de măsuri. Dezbaterea publică e mutată la fel de fel de clasamente, de reprogramări, de meciuri, de suspiciuni și mai puțin pe sănătatea și siguranța judecătorilor. Există un pericol real de viitoare infectări, iar, din punct de vedere sportiv, asta afectează, competiția spectacolul”,a mai susținut Stroe.