Taximetrist român, înjunghiat mortal la Londra. Criminalul se află încă în libertate

Taximetrist român, înjunghiat mortal la Londra. Criminalul se află încă în libertate

Un român din Oradea care lucra ca șofer de taxi în Marea Britanie a fost ucis cu sânge rece miercuri seara, în faţa unei şcoli din Tottenham Hale, o suburbie a Londrei.

Gabriel Bringye, de 37 de ani, a fost descoperit de un şofer de autobuz care observase că nu mai mișcă și care a alarmat autoritățile.

Orădeanul a fost găsit de paramedici în stare gravă şi, în ciuda eforturilor, medicii nu au reuşit să-l mai salveze și au constatat decesul.

Bărbatul fusese atacat în propria mașină, iar anchetatorii cred că autorul este, cel mai probabil, clientul care îl chemase pentru o cursă printr-o aplicație mobilă.

Sora orădeanului, stabilită tot în Marea Britanie, a reuşit să intre în contul acestuia de pe aplicația mobilă de taxi, iar ultima călătorie nu era încheiată. A putut vedea de unde a preluat clientul, foarte aproape de locul în care a avut loc crima. Potrivit acesteia, clientul se pare că era drogat și a rezervat o cursă de câteva lire.

Poliția se află încă în primele etape ale anchetei și încearcă să stabilească acum motivul acestei crime.

Inspectorul șef Neil John, care conduce ancheta în acest caz, a declarat:„Suntem încă în primele etape ale anchetei și încercăm să stabilim ce s-a întâmplat miercuri seara și motivul acestui atac. Gabriel, care lucra ca taximetrist privat, a fost atacat în interiorul mașinii sale. Trebuie să știm de ce era acolo și cine a mai fost cu el.

Primele informații arată că din maşină nu lipsea nimic, iar anchetatorii de la Scotland Yard a făcut apel la eventualii martori să transmită orice informaţie care i-ar putea conduce pe urmele criminalului.

Gabriel este a 12-a persoană care a fost înjunghiată la Londra în acest an şi a cincea doar în ultimele zile.

În timp ce poliţiştii îl caută pe criminalul orădeanului, sora lui încearcă să strângă bani pentru repatrierea trupului acestuia și a deschis pe o pagină de donaţii în acest sens.

Românul locuia de 13 ani în Marea Britanie şi era şofer de taxi în Londra din 2015. Orădeanul era logodit şi spera să se căsătorească în acest an. Nunta fusese amânată din cauza pandemiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot