Președintele CNAS, despre vaccinul anti-COVID: „Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei / Să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire”

Președintele CNAS, despre vaccinul anti-COVID: „Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei / Să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire”
Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan a declarat în cursul zilei de joi că este necesară o atenție sporită la pregătirea campaniei de vaccinare și mai ales la convingerea populației cu privire la importanța acestui produs.

Ea a explicat faptul că oamenii trebuie să știe că vaccinul este una dintre modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, dar și o șansă pentru toată lumea să scate de maladia care le-a dat tuturor viața peste cap.

Pregătirea și informarea populației, importante în campania de vaccinare

Cojan susține că pregătrea campaniei de vaccinare necesită o atenție deosebită, mai ales în informarea pacienților.

„Ne aflăm în perioada în care se pregăteşte intrarea pe piaţă a vaccinurilor anti-COVID. Din cele 150 de modele de vaccinuri (…), unele au trecut de faza a treia, faza clinică de studiu. Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei de vaccinare şi să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii care ne-a dat vieţile tuturor peste cap şi ne-a făcut să regândim întregul sistemul sanitar. Odată cu tragedia întâmplată la Piatra Neamţ şi alte asperităţi pe care le-am observat (…), cred că toţi decidenţii în Sănătate s-au convins de precaritatea infrastructurii sectorului spitalicesc din România şi de necesitatea construirii de spitale moderne cu circuite funcţionale care să corespundă noilor cerinţe având în vedere dezvoltările tehnologice ale medicinei”, a explicat Adela Cojan, potrivit Agerpres.

Finanțarea sistemului sanitar, suplimentată față de 2019

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a mai precizat că sistemul sanitar a beneficiat de finanțări suplimentare față de 2019.

Sistemul nostru de sănătate începe să se mişte, în sensul tendinţei de inversare a piramidei serviciilor de sănătate, aceea în care rolul medicului de familie trebuie să fie acela de bază, de prim contact în sistemul sanitar, astfel încât observ o solidaritate din partea acestor medici de a participa la tot ceea ce înseamnă consultaţiile la distanţă, prescripţii electronice, monitorizarea bolnavilor de COVID asimptomatici sau oligosimptomatici”, a declarat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)