EXCLUSIV // Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele în București. Ce se întâmplă cu Ilfov

EXCLUSIV // Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele în București. Ce se întâmplă cu Ilfov
Foto: Inquam Photos

Se impun noi restricții în București. În urma propunerilor DSP București, Prefectura a luat decizia ca începând de miercuri, 7 octombrie, să se suspende activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și a teatrelor în spațiile închise.

„Începând cu data de 7 octombrie 2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare sau a bătuturilor alcoolice și nonalcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, nu este permisă în municipiul București. Restaurantele care au terasă în aer liber, își pot desfășura activitatea.

Reluarea activităților restricționate în baza hotărârii adoptate de Comitetul pentru Situații de Urgență, astăzi, 6 octombrie 2020, se va dispune prin hotărârea Comitetului Municipiului București, în condițiile în care pe raza de incidență a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5 la 1.000 de locuitori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Tipisca, pentru B1.ro.

Incidența la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile este de 1,97 în București și 1,53 în Ilfov.

Ilfovul nu este vizat de noile măsuri de restricție

Deși incidența depășește 1,5 și în Ilfov, nu se vor aplica aceleași măsuri, cel puțin pentru moment. Cel mai probabil, vor fi organizate în curând analize și pentru județul Ilfov, în vederea stabiliriiide noi restricții, dacă se va continua trendul ascendent.

„Comitetul Municipiului București nu are competență materialăși teritorială pentru Ilfov, ci doar pentru București. Ilfov are propriul comitet, doar Inspectoratul pentru Situații de Urgență este comun”, a declarat oficialul Prefecturii București pentru B1.ro.

Activitatea sălilor de sport și a saloanelor de înfrumusețare nu este pusă în pericol

Saloanele de înfrumusețare și sălile de fitness vor continua să-și desfășoare în continuare activitatea în București, a precizat oficialul Instituției Prefectului.

„Nu au fost propuneri în acest sens (n.r. – în ședință), nu au fost aduse în discuție”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`