EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu: „Informațiile cu privire la efectele adverse pe termen lung ale vaccinului nu au susținere științifică”

EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu: „Informațiile cu privire la efectele adverse pe termen lung ale vaccinului nu au susținere științifică
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu îi provoacă pe cei care acuză în spațiul public vaccinurile anti-COVID-19 de anumite „vicii ascunse”, cu efecte severe pe termen lung, să probeze afirmațiile.

„Cei care fac anumite afirmații despre efectele adverse ar trebui întrebați care le este sursa pe care se bazează! Răspunsul este că indiferent dacă sunt din lumea medicală sau nu, nu au niciun fel de susținere științifică, pentru a vorbi despre efecte adverse. E cel mai simplu în acest fel. 

Discuția că sunt efecte la distanță este un non-argument. E ușor de zis. Procentul celor care vor să se vaccineze a crescut deja și va mai crește”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru B1.ro.

De asemenea, medicul de la „Matei Balș” subliniază faptul că eventualele scenarii sunt valabile doar la nivel teoretic.

„Se știe că un medicament sau un vaccin poate avea reacții adverse, cazuri foarte rare. Lucrul acesta se știe în teorie, dar și dacă luăm o aspirină s-ar putea să avem. Nu avem un argument care să spună că așa se va întâmpla. Că ar putea să fie în teorie, asta e altceva”, a mai punctat Marinescu pentru B1.ro

România va folosi 3 vaccinuri anti-COVID-19. Diferențe semnificative între serurile Pfizer, Moderna și Oxford

Până în prezent, au fost confirmate 3 seruri anti-COVID-19 care vor fi utilizate în campania de vaccinare din România: Pfizer-BioNTech, Moderna și Oxford-Astrazeneca. Cele 3 vaccinuri prezintă diferențe în ceea ceea ce privește tehnologia de obținere, condițiile de transport și de depozitare, eficacitatea declarată și mai ales, în ceea ce privește prețul/doză.

Vaccinurile de la Pfizer și Moderna sunt obținute printr-o tehnologie mai nouă, ceea ce și face prețul de 7-8 mai mare. Cel de la Oxford însă, este mult mai ieftin, presupune o singură doză, iar condițiile de transport și de depozitare sunt mult mai simple.

Vezi AICI informațiile esențiale pentru fiecare vaccin în parte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de zeci de mii de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)