Cum vor merge elevii la școală, din 8 februarie. Lista completă a localităților încadrate în cele trei scenarii, publicată de Ministerul Educației

Cum vor merge elevii la școală, din 8 februarie. Lista completă a localităților încadrate în cele trei scenarii, publicată de Ministerul Educației

Majoritatea școlilor din România se redeschid de luni, 8 februarie 2021. Începând de vineri, 5 februarie, a fost lămurit contextul, respectiv scenariul pentru fiecare localitate în parte. Ministerul Educației a publicat lista oficială, care poate fi consultată aici.

Lista cuprinde 3.181 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri). 149 de localități sunt în scenariul roșu, 903 în scenariul galben, 3.181 în cel verde. În 24 de localități se vor face cursuri exclusiv online, pentru că au o rată de peste 6 la mia de locuitori.

Bucureștiul se află în scenariul galben, deci vor fi reluate din data de 8 februarie cursurile în grădinițe, la clasele primare și la clasele din anii terminali, a VIII-a și a XII-a.

Care sunt scenariile pentru redeschiderea școlilor, în contextul COVID-19

Joi, 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile de care se va ține cont pentru fiecare comună, municipiu și oraș, începând din data de 8 februarie, pentru organizarea actului didactic.

„În semestrul 2, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, cu puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, merg în continuare la grădiniță și la școală copiii din ciclul primar (clasele I-IV) și copiii din clasele terminale (clasele VIII și XII).

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la grădiniță și la școală copiii de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid și se merge în online”, a explicat Klaus Iohannis.

Timiș, singurul județ „roșu” din România

Timiș nu reușește să coboare sub pragul de 3 infectări la mia de locuitori și astfel, rămâne în scenariul roșu. În schimb, de cel mai sever scenariu se apropie Maramureș, cu o rată de infectare de 2,96. În Timiș, rata de infectare este de 3,29.

În topul județelor „galbene”, Maramureș este urmat de Cluj – 2,4, Ilfov – 2,24 și Brașov – 2,13. În același scenariu se mai află Alba – 1,75, București – 1,9, Hunedoara – 1,68, Sălaj – 1,7, Satu Mare – 1,7, Suceava – 1,62.

Cea mai mică rată de infectare din țară o au județele Vrancea – 0,36, Olt – 0,47 și Buzău – 0,49.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)