Cu cât au crescut prețurile la apartamente și garsoniere în Drumul Taberei, după deschiderea metroului

Cu cât au crescut prețurile la apartamente și garsoniere în Drumul Taberei, după deschiderea metroului

După ani de zile de așteptare, când mulți cetățeni ai Bucureștiului încetaseră să mai spere, metroul Drumul Taberei a fost într-un final pus în funcțiune. Noua magistrală este un mare plus pentru cartier: investiția în infrastructură i-a crescut cota, potrivit specialiștilor în domeniul imobiliar.

Prețurile la imobiliare, mai mari cu 13% în Drumul Taberei

Prețurile apartamentelor și garsonierelor din cartierul Drumul Taberei cunosc deja o ușoară creștere. Potrivit datelor platformelor de profil OLX Imobiliare și Storia, imobilele din cartierul bucureștean s-au majorat cu 13% în septembrie, față de luna august 2020. Astfel, prețul pe metrul pătrat a crescut de la 1.057 de euro la 1.192 de euro. În continuare, Drumul Taberei rămâne o zonă accesibilă din punct de vedere al prețurilor. 1.357 de euro costă în medie, metrul pătrat în Capitală.

În septembrie, prețul mediu pentru o garsonieră în Drumul Taberei era 43.000 de euro, 60.000 de euro pentru un apartament de două camere, 73.000 pentru un imobil de 3 camere.

În ceea ce privește închirierile, prețurile la 3 camere s-au majorat cu 8%, iar cu 1% la 2 camere.În septembrie, prețul mediu pentru închrierea unei garsoniere este de 264 de euro, 333 de euro pentru un apartament de 2 camere și 387 de euro pentru 3 camere.

Specialiștii în domeniul imobiliar se așteaptă ca prețurile să continue să crească, pe fondul interesului mult mai crescut al potențialilor cumpărători.

Metroul Drumul Taberei, inaugurat cu 6 ani întârziere

Magistrala M5, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor a fost deschisă pe data de 15 septembrie 2020, un proiect demarat în 2012, care trebuia să fie gata în 2014.

Prin inaugurarea linie de metrou din Drumul Taberei, Bucureștiul a ajuns la 78 de kilometri de rețea și la 63 de stații de metrou.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`