Cristian Tudor Popescu îl face praf pe Alexandru Cumpănașu: „Incită la abandon școlar. E infracțiune clară!”

Cristian Tudor Popescu îl face praf pe Alexandru Cumpănașu: Incită la abandon școlar. E infracțiune clară!

Cristian Tudor Popescu a reacţionat viruent după ce Alexandru Cumpănașu a publicat o serie de clipuri pe TikTok, în care încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori.

Contul fostului candidat la alegerile prezidenţiale, din noiembrie 2019, este urmărit de peste 500.000 de copii din țară, practic unul din patru sau din cinci elevi din România a devenit peste noapte fan Cumpănașu, un fenomen care spune multe despre dezastrul în care a ajuns sistemul de învățământ.

Ce a spus Alexandru Cumpănașu pe TikTok?

Alexandru Cumpănași promovează teorii ale conspirației, precum cea potrivit căreia organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, fake news-uri care primesc ste de mii de aprecieri. În alte postări, fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile lui Cumpănașu.

Într-un dialog cu o eleva de 16 ani, Cumpănașu a fost întrebat dacă folosește un produs, denumit Titan Gel. Conversația este halucinantă: „Va intreba cineva daca va dati cu Titan Gel”, l-a intrebat pe Cumpanasu o minora de 16 ani.

Nu, nu ma dau cu Titan Gel ca m-a facut mama suficient de bine. Ar trebui sa-mi fie rusine sau sa fiu mandru de chestia asta, ca nu mi-e clar, voi sunteti fete si trebuie sa ne spuneti”, a raspuns Cumpanasu. „Trebuie sa fiti mandru”, i-a spus eleva. „A intrebat cineva cine va tunde, aveti un par frumos”, a continuat eleva.

Una dintre temele virulent atacate de Alexandru Cumpănașu vizează școala online, în contextul uneia dintre cele mai grave crize cu care se confruntă România: pandemia de COVID-19: „Cum să faci, mă, clasa a doua online? Cum să pui un copil de 8 ani în fața unui nenorocit de telefon?”, își întreabă retoric urmăritorii.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu despre Alexandru Cumpănașu?

Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face, este un prădător media. A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că așa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți. Aceștia, în viață.

Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere.

Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar. Este o infracțiune clară! Incită la abandon școlar – „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, prin urmare, polițiștii au început verificările.

Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință.

Nu poți să interzici net-ul, nu poți să interzici accesul copiilor la net. Ei trebuie să știe, să li se spună la școală. Să se pună pe un calculator, în clasă, să se intre pe contul lui Cumpănașu. Toți elevii, cu profesorul de față… „Hai să vedem, ce spune individul”.

Părinții încearcă să-i oprească pe fiii și fiicele lor. Încearcă să le blocheze calculatorul, să le blocheze accesul… Nu vor putea, n-au cum! Tot vor ajunge„, a spus CTP pentru postul TV Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`