Vlad Voiculescu este noul Ministru al Sănătăţii. Iohannis: Sunt tendinţe de a blama Guvernul pentru probleme vechi. Sunt blamaţi oameni care nu au făcut decât să aibă curajul de a-şi asuma un mandat (VIDEO)

Vlad Voiculescu este noul Ministru al Sănătăţii. Iohannis: Sunt tendinţe de a blama Guvernul pentru probleme vechi. Sunt blamaţi oameni care nu au făcut decât să aibă curajul de a-şi asuma un mandat (VIDEO)

Vlad Voiculescu este noul Ministru al Sănătăţii. Acesta a depus jurmântul de învestitură vineri, la Palatul Cotroceni.

În cadrul ceremoniei, Klaus Iohannis l-a felicitat pe Voiculescu pentru că a avut curajul să preia acest minister într-un moment dificil. Preşedintele a mai susţinut că Executivul Cioloş este pe nedrept blamat pentru multe probleme care, de fapt, există de foarte mulţi ani şi care nu au fost rezolvate de foşti guvernanţi din cauza fricii de partide sau de opoziţie.

Totuşi, Iohannis s-a arătat încrezător că acest Guvern va reuşi să rezolve măcar unele dintre probleme.

"Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat. Sunteţi cunoscut multora pentru că v-aţi implicat într-o chestiune a Sănătăţii când mulţi şi-au pierdut speranţele. Aţi rezolvat o problemă extrem de complicată, cea a citostaticelor, şi aţi redat multora speranţa, chiar şi celor care au fost convinşi tot timpul că există o soluţie, dar nu au văzut cum se poate corecta sistemul.

Acum aveţi şansa de a vă implica din postura de Ministru şi de a corecta probleme sistemice din Sănătate.

E cumva paradoxal că acest Guvern a preluat un mandat foarte limitat şi trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme, majoritatea vechi. Chiar dacă sunt tendinţe de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e şi un lucru rău şi unul bun. Rău pentru că se fac vinovaţi oameni care nu au avut decât vina de a fi avut curajul să-şi asume acest mandat, dar şi bun pentru că aveţi şansa de a corecta anumite probleme măcar.

Această independenţă politică vă dă o libertate suprinzătoare în a rezolva probleme sistemice pe care alţii nu le-au rezolvat, pentru că le-a fost frică şi de partid şi de opoziţie şi foarte rar de opinia publică.

Veţi avea toată libertatea şi sprijinul meu de a veni cu politici publice care vin să îmbunătăţească net sistemul, astfel încât expresia > să nu fie un slogan, ci o realitate.

Vă doresc mult succes", a susţinut preşedintele.

Vlad Voiculescu este noul Ministru al Sănătăţii. Iohannis: Sunt tendinţe de a blama Guvernul pentru probleme vechi

#DIRECT_ONE_adeeek#

Vlad Voiculescu este fondatorul Reţelei Citostaticelor şi vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi, European Cancer Patient Coalition.

Vlad Voiculescu are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena şi în activităţi caritabile în domeniul sănătăţii în România. În Austria a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România pentru a ocupa funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 așa numita Rețea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Iniţiativa a devenit foarte cunoscută în ţară şi în străinătate şi a reuşit să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.

În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition, cea mai mare coaliţie europeană care luptă pentru drepturile pacienţilor diagnosticaţi cu cancer. În 2014 a fondat, alături de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabără gratuită destinată exclusiv copiilor cu afecţiuni oncologice din România care funcţionează pe bază de voluntariat şi donaţii.

În noiembrie 2015 a iniţiat discuţiile cu spitalele din Austria şi a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul şi tratamentul pacienţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania.

Postul de la Ministerul Sănătăţii a rămas vacant după demisia lui Patriciu Achimaş Cadariu. Acesta a fost criticat în mai multe rânduri pentru modul în care a gestionat criza bebeluşilor din Argeş, dar şi pe cea a dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie