Victor Ponta, după discuțiile cu PNL: ”Nu am cerut niciun minister. Dacă voiam ministere, le luam de la doamna Dăncilă. A vrut să îmi dea șase”

Victor Ponta, după discuțiile cu PNL: ”Nu am cerut niciun minister. Dacă voiam ministere, le luam de la doamna Dăncilă. A vrut să îmi dea șase”
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, joi, după negocierile cu PNLcă nu a cerut vreun post de ministru și că formațiunea pe care o conduce nu va susține guvernul Orban.

”A fost o discuție foarte scurtă, că nu avem foarte multe de discutat. Discuțiile nu puteau să avanseze în sensul că vom susține guvernul, pentru că noi nu susținem. (…)Nu am cerut niciun minister, nu mi s-a oferit niciun minister. Dacă voiam ministere, le luam de la doamna Dăncilă. A vrut inițial să îmi dea trei, apoi patru, iar înainte de moțiune a vrut să îmi dea șase ministere. (…) Nu vrem ministere, vrem un proiect”, a declarat Ponta.

Fostul premier a mai spus că le-a propus liberalilor ca în vederea votului privind noul cabinet să procedeze ca la moțiunea de cenzură, adică să facă o listă cu semnături.

”Dacă mai au nevoie doar de voturile noastre, discutăm”, a spus Ponta, precizând că săptămâna viitopare va avea loc o nouă rundă de negocieri cu delegația PNL.

De asemenea, Ponta a precizat că Pro România susține organizarea de alegeri parlamentare anticipate, care ar putea avea loc în mai-iunie anul viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`