Victor Ponta: Deja s-a negociat rezultatul moţiunii de luni. Rămânem cu Orban / Marcel Ciolacu: Declaraţiile privind blaturi nu ţin loc de vot

Victor Ponta: Deja s-a negociat rezultatul moţiunii de luni. Rămânem cu Orban / Marcel Ciolacu: Declaraţiile privind blaturi nu ţin loc de vot
Foto: Hepta.ro

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, s-a arătat sceptic cu privire la rezultatul moţiunii de cezură, care se va dezbate luni, el acuzând un ”blat” între PNL şi PSD. Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că se aşteaptă ca şi partenerii social-democraţilor să voteze moţiunea de cenzură şi că declaraţiile privind anumite blaturi ”nu ţin loc de vot”.

Victor Ponta: Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Deja s-a negociat rezultatul moţiunii: Rămânem cu Orban

Mai exact, preşedintele Pro România a acuzat, duminică, la lansarea candidaţilor Pro România în judeţul Ilfov pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, PNL și PSD de blat, afirmând că ”s-a negociat rezultatul moţiunii”.

”Şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament. Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi, cei de la Pro România, o să votăm moţiunea de mâine, deja rezultatul cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămâne cu Orban şi cu gaşca foarte bine finanţată din Ilfov”, a spus Victor Ponta, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu: Declarațiile privind blaturi sunt neserioase și nu țin loc de vot

Marcel Ciolacu a răspuns, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, la afirmațiile făcute de Victor Ponta, spunând că ”declarațiile privind blaturi sau înțelegeri oculte sunt neserioase și nu țin loc de vot”.

”Parlamentarii PSD vor vota mâine moțiunea de cenzură! Guvernul Orban trebuie să plece, a produs deja mult prea mult rău.

Mă aștept ca și partenerii noștri să fie serioși și parlamentarii lor să voteze pentru demiterea acestui guvern.

Declarațiile privind blaturi sau înțelegeri oculte sunt neserioase și nu țin loc de vot”, a scris el.

Moțiunea de cenzură, votată luni în Parlament

Amintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL va fi dezbătută și votată luni, 31 august, de la ora 14:00.

Intitulată ”Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată”, moțiunea a fost semnată de 205 parlamentari, dar are nevoie de un minim de 233 de voturi pentru a trece.

Votul are loc deși Guvernul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la un posibil conflict juridic între instituții, iar CCR nu s-a pronunțat încă.

„Noi am sesizat Curtea Constituțională nu pentru că ne-ar fi frică de o astfel de moțiune de cenzură, ci pentru a opri un astfel de abuz de interpretare a Constituției, în sensul în care s-ar putea depune o moțiune de cezură într-o sesiune parlamentară convocată în mod extraordinar de către o majoritate parlamentară efemeră”, explicase Ionel Dancă, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Marcel Ciolacu: În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că există voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului liberal să treacă.

”În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Avem discuții în continuare, dar și fără UDMR avem voturile necesare. (…) Parlamentarii PSD, Pro România, ALDE și PPU-sl au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ciolacu, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`