Valeriu Zgonea, după ce a fost dat afară din PSD: Partidul este precum antilopele gnu și crocodilii. Scapă cine poate! (VIDEO)

Valeriu Zgonea, după ce a fost dat afară din PSD: Partidul este precum antilopele gnu și crocodilii. Scapă cine poate! (VIDEO)

După ce în mijlocul Partidului Social Democrat a fost făcută o ședință prin care s-a decis soarta lui Valeriu Zgonea, iată că social democrații au votat în unanimitate ca președintele Camerei Deputaților să fie exclus din formațiunea politică.

Zgonea a declarat după ce a ieșit din ședința respectivă că această decizie a fost una nedreaptă, și că doar și-a prezentat opinia despre faptul că cei care ar trebui să candideze în alegerile din iunie nu ar trebui să tragă după ei dosarele penale din partid.

El a trasmis un avertisment despre partid, și anume faptul că formațiunea, în acest moment se aseamănă cu o turmă de antilope în fața unui râu plin de crocodili. „Scapă cine poate”, a spus Valeriu Zgonea.

"Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu și în procesul lor de a ajunge acolo unde trebuie, trec peste un râu. Masculul alfa, fără să gândească și fără să simtă, sare în râu. Și toate celelalte antilope sar după el. Dar acel râu e plin cu crocodili.

Așa se află și acum PSD-ul. Scapă cine poate."

Valeriu Zgonea, declarații după ce a fost dat afară din PSD

#DIRECT_ONE_44f95w#

Azi e o zi foarte importantă în viața mea. Sunt de peste 20 de ani în acest partid. Astăzi am asistat la o decizie profund nedreaptă. Mi-am amintit de inchizițieși la ideea că daca prezinți o opinie, vei fi condamnat. Pentru că ai o opinie.

Eu rămân atașat valorilor social democrate. Am acceptat decizia lor, nu comentez, e datoria lor să explice. Am exprimat o opinie că liderii partidelor nu trebuie să transfere povara problemelor lor asupra candidaților din aceste zile.

Respect pentru cei ce trebuie să se pregătească pentru candidatura din iunie. Spun ceea ce gândesc, spun ceeea ce simt. Nu comentez.

E o decizie profund nedreaptădin punctul meu de vedere. Am transmis căvom câștiga alegerile locale, dar nu trebuie ca problemele noastre penale săintervină în comunitățile locale.

În loc să plece el, plec eu. Asta este decizia, eu mă supun lor. Nu am înțeles de unde avem această idee, de a sancționa opiniile. Dar m-am supus deciziilor lor."

Acesta a mai spus că are conștiința curată și că a încercat să atragă atenția în mijlocul partidului privind lucrurile care se întâmplă.

Eu am conștiință curată și am atras atenția în mijlocul partidului. Este o decizie de excludere a mea și nu o comentez. Când îți asumi responsabilități, ți le asumi până la capăt. Eu într-o funcție sau demnitate publică, îmi voi duce mandatul până la capăt. Așa am fost, așa simt, și așa cred. Am fost rebel de mic. Nu mă schimb acum…

Se poate face o reformă în acest partid. Dar, în acest moment, a face scut împotriva justiției este mai important ca orice lucru.”

Valeriu Zgonea a spus că rămâne atașat partidului și că, din respect pentru cei care vor candida în perioada următoare, se va abține de la orice comentarii.

În loc să plece el, plec eu. Asta este viața mea. Voi rămâne atașat acestui partid, pentru că eu cred în el și valorile sale. Pentru cei care candidează, în următoarea perioadă mă voi abține de la orice comentariu”

El a transmis că nu știe când va fi înapoi în PSD, deoarece nu este decizia lui acest lucru.

Pentru Liviu Dragnea, Zgonea nu a transmis nimic care să provoace scandal, ci i-a transmis sărbători fericite.

Îi urez sărbători Pascale fericite, așa cum le doresc tuturor românilor. Nu regret nimic din ce am spus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:27 - Inundațiile din Galați au provocat pagube majore. O ambulanță a fost luată de viitură, iar echipajul a fost la un pas de moarte
19:25 - Adevăratele motive pentru care Dani Oțil și Mihaela Rădulescu au decis, de fapt, să se despartă. Detalii neștiute au ieșit la iveală
19:09 - O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid de mari dimensiuni, spun oamenii de știință
19:08 - Florian Bodog îl contrazice pe Cîțu: Nu are nicio credibilitate. Eu nici nu cred că există o astfel de decizie. Probabil că o fi visat rău azi noapte (VIDEO)
18:52 - Care sunt cele mai frumoase cinci destinații de vacanță pe timp de toamnă. Câteva sunt foarte aproape de România
18:49 - Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)
18:36 - Dani Oțil, uimit de ce se întâmplă în noul sezon Power Couple: „Mă uit la prima probă și nici nu îmi vine să …”
18:30 - Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
18:07 - Marcel Boloș: Nu s-a pus problema să lucrăm la impozitul progresiv. Rămânem cu cota unică, care știm că a produs mult bine pentru toți românii (VIDEO)
18:04 - Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă