Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Serul se administrează într-o singură doză

Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Serul se administrează într-o singură doză
foto: Hepta.ro / Zuma Press / The Canadian Press

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat acordarea unei autorizații condiționate de punere pe piață pentru vaccinul anti-COVID-19 de la Janssen (Johnson & Johnson), care se administrează într-o singură doză. Vestea vine în contextul în care compania le-a transmis eurodeputaților că este probabil ca dozele să nu fie livrate mai devreme de jumătatea lunii aprilie, transmite Euronews.

Agenția Europeană a Medicamentul a autorizat vaccinul Johnson & Johnson

„După o evaluare amănunțită, comitetul EMA pentru medicamente a concluzionat prin consens că datele privind vaccinul sunt robuste și îndeplinesc criteriile de eficacitate, siguranță și calitate”, a anunțat EMA, joi, printr-un comunicat de presă.

Vaccinul de la Johnson & Johnson este al patrulea care primește undă verde din partea EMA, după Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Universitatea Oxford și Moderna. În contrast cu celelalte trei, serul nou-autorizat se administrează într-o singură doză.

Ca tehnologie, serul de la Johnson & Johnson folosește un adenovirus care, odată injectat, declanșează un răspuns imun al organismului împotriva SARS-CoV-2.

Ce declara coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 despre vaccinul Johnson & Johnson

Valeriu Gheorghiță preciza că, în ceea ce privește serul de la Johnson & Johnson, „datele de eficacitate au fost validate la toate categoriile de vârstă”.

„Deci ar putea să fie, de pildă, o opțiune foarte bună pentru aceste centre mobile care merg în localitățile care sunt izolate sau care nu au acces la un centru de vaccinare, tocmai pentru că va ușura activitatea de vaccinare prin faptul că nu mai trebuie să te întorci pentru doza de rapel, deci practic ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare chiar și pentru aceste situații care sunt particulare”, spunea oficialul.

El spunea că, având în vedere particularitățile sale, acest ser ar putea fi„o opțiune foarte bună” chiar și pentru persoanele aflate în izolare sau care sunt nedeplasabile de la domiciliu.

„Poate să reprezinte – dar sunt discuții pe care le avem, încă nu este practic ceva finalizat din punct de vedere strategic – o opțiune foarte bună chiar și pentru persoanele care sunt aflate în izolare sau nedeplasabile de la domiciliu, pentru că, practic, schema de vaccinare este mult simplificată. Vorbim de o singură doză și atunci acest lucru este de bun augur”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie