Traian Băsescu nu a primit Statutul parlamentarului: "O consolidare a imunităţii ar fi o gravă eroare"

Traian Băsescu nu a primit Statutul parlamentarului: "O consolidare a imunităţii ar fi o gravă eroare"

Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la faptul că Parlamentul României i-a trimis lui Traian Băsescu, în vederea consultării, Legea nr. 96/2006 privind Statului deputaţilor şi al senatorilor, purtătorul de cuvânt al președintelui României, Bogdan Oprea, a declarat că șeful statului nu a primit documentul și că ar fi surpins ca acest lucru să se întâmple.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statului deputaţilor şi al senatorilor, şi ar fi surprins ca acest lucru să se întâmple având în vedere că nu are atribuţii legale în acest sens. Totodată, domnul preşedinte Traian Băsescu atenționează că o consolidare a imunității parlamentare în raport cu încălcarea legii ar fi o gravă eroare ”, e arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, dată publicităţii vineri.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat vineri, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că nu înțelege de ce Parlamentul i-a trimis lui Traian Băsescu legea privind statutul parlamentarului, afirmând că șeful statului nu are competențe în legătură cu acest subiect. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`