Traian Băsescu, despre cazul Elenei Udrea: Eu am încredere în omul acesta. Când un judecător va spune că e vinovată, voi respecta decizia

Traian Băsescu, despre cazul Elenei Udrea: Eu am încredere în omul acesta. Când un judecător va spune că e vinovată, voi respecta decizia

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, luni seara, invitat la TVR, despre cazul fostului ministru Elena Udrea, afirmând că are totală încredere în aceasta, dar, în aceeași măsură, se încrede și în justiția din România.

„Eu n-am avut nicio informație până am plecat din mandat că Elena Udrea ar fi implicată în chestiuni ilegale. Dna Udrea nu a fost chemată să dea nicio declarație în Gala Bute cât am fost eu președinte. Nu voi intra în corul mediatic care se desfășoară acum la adresa Elenei Udrea, mai ales că mâine acest om se prezintă în fața judecătorilor. Voi respecta comportamentul prin care să nu încerc să influențez vreo decizie.

Cred că orice aș spune despre dosare, că e Microsoft, că e Gala Bute, i-aș face un deserviciu. Am încredere în acest om. Când un judecător va spune că e vinovată, voi respecta decizia judecătorului.
La sfârșitul comunicatului DNA spune că prezumția de nevinovăție nu este afectată.

E o situație de Guiness Book.  E o avalanșă pentru care trebuie să fii extrem de tare să reziști, să ai un caracter puternic pentru că altfel te poate distruge psihic. Elena Udrea e un om care nu minte și în care poți să ai încredere. Eu n-am auzit-o pe femeia asta să ia bani să facă ceva, eu am investit în ea.
Am încredere și în justiție și în Elena Udrea”, a spus fostul președinte.

Fostul șef al statului a mai declarat că cele două servicii puternice din România, SRI și SIE, „nu sunt controlate”.

„Niciodată nu am să spun ca SRI e o instituție compromisă, pot fi oameni, poate fi un om, pot fi cinci. Am avut cazul de la Prahova, dar SRI singur i-a descoperit. Dincolo, CSM poate face verificari. (..) Nu aș vrea sa înțelegeți că retractez ce am spus, ba chiar revin.
Romania are două servicii de informații extrem de puternice, SRI si SIE, are servicii departamentale foarte puternice și practic nu sunt controlate”, a spus fostul șef al statului. (Detalii AICI)

Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul Gala Bute, procurorii cerând o nouă arestare preventivă în același dosar pe baza a trei noi acuzații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`