Tensiuni în USL: Conservatorii, în frunte cu Voiculescu, au părăsit şedinţa. Antonescu: Uniunea merge mai departe

Tensiuni în USL: Conservatorii, în frunte cu Voiculescu, au părăsit şedinţa. Antonescu: Uniunea merge mai departe
Foto: B1 TV

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că USL merge mai departe pentru a răspunde așteptărilor pe care lumea le are de la Uniune şi că nimeni nu are de gând că elimine pe cineva din această construcţie. Precizările au fost făcute în condiţiile în care există voci care cer în continuare eliminarea PC din această alianţă. La şedinţa de luni dimineaţă a USL şi-a făcut apariţia şi liderul onorific al PC, Dan Voiculescu. Reprezentanţii PC au părăsit şedinţa înainte de a se încheia, lucru confirmat şi de liderul PNL. La conferinţa de presă au participat doar Ponta şi Antonescu.

În ciuda eforturilor pe care puterea le face de a transmite mesajul șubrezirii USL, disensiunilor din interiorul USL, această construcție politică merge mai departe, își respectă programul pe care deja l-a anunaț. Odată cu desemnarea candidatului comun pentru Primăria Generală a Capitalei am mai închis un capitol din acest calendar, pe care noi l-am respectat întocmai și chiar dacă nu întotdeauna lucrurile acestea nu sunt făcute publice, și președintele Victor Ponta și eu depunem eforturi, pentru ca deja să pregătim să intrăm în partea a doua, a ceea ce înseamnă pregătirea alegerilor locale, și anume la nivelul fiecărui județ, desemnarea, numirea celor mai buni candidați, pentru cazul în care avem candidaturi comune (…) Speranța că USL s-ar putea rupe, s-ar putea dezmembra în conflicte interne nu are niciun fel de temei (…) USL își vede de drum și de pașii de carieră pe care trebuie să îi facă pentru a răspunde așteptărilor”, a declarat Antonescu.

Crin Antonescu: Uniunea merge mai departe

Embed: " />

„Nimeni nu are de gând să elimine pe cineva din această construcţie. Dimpotrivă, e o construcţie deschisă oricărei forţe politice şi oricărei personalităţi care doreşte să ni se alăture” a mai spus Antonescu, adăugând că liderii PC aveau, probabil, „altă agendă”.

Vicepreşedintele liberal Relu Fenechiu a cerut vineri scoaterea PC din USL. Luni dimineaţă, acesta şi-a reiterat poziţia, susţinând că PC va pleca din USL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie