Talentatul domn Pandele: Cum cheltuie banul public în Voluntari soţul candidatei PSD la primăria Capitalei, Gabriele Vrânceanu Firea

Talentatul domn Pandele: Cum cheltuie banul public în Voluntari soţul candidatei PSD la primăria Capitalei, Gabriele Vrânceanu Firea

Pandele Florentin Costel: un primar popular în oraşul Voluntari din Ilfov, mai ales că a devenit şi soţul celebrei Gabriela Vrânceanu Firea, om de bază în PSD. Mai mult, Firea este şi proaspătă aspirantă la fotoliul de Primar General al Bucureştiului, fiind prima opţiune a social-democraţilor pentru marea bătălie electorală de la alegerile locale din acest an.

Profitând de faptul că Guvernul a lansat un site dedicat transparenţei bugetare, am verificat cheltuielile în lunile ianuarie şi februarie în oraşul păstorit de Florentin Pandele. Şi surpriză: sume impresionante de bani au fost cheltuite fără o aparentă justificare. Dar iată câteva exemple.

În luna ianuarie a acestui an au fost cheltuiţi în Voluntari 198.231,78 lei, bani trecuţi la capitolul incert “Alte cheltuieli cu bunuri si servicii” pentru “Autorităţi executive”. Tot la clasificarea “Autorităţi executive” apar 441.000,00 lei, cheltuiţi de la buget pentru “Participare la capitalul social al societatilor comerciale”.

La rubrica “Intretinere gradini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive si de agrement” suma de 284.441,76 lei figurează la “Alte cheltuieli cu bunuri si servicii”. De asemenea, la rubrica “Alte servicii in domeniile culturii, recreerii si religiei”, suma de 437.735,00 lei a fost plătită pentru “Transferuri catre institutii publice”.

Surprizele însă acum apar: la capitolul “Asistenta acordata persoanelor in varsta” – sectiunea “Transport” apare cheltuită de la buget suma de 611.520,00 lei. Iar la capitolul “Străzi – Construcţii”, doar pentru luna ianuarie apare fabuloasa sumă de 2.078.242,05 lei! Integral de la buget, semn că s-a dat deja startul campaniei electorale!

RAPORT VENITURI ŞI CHELTUIELI IANUARIE ORAŞ VOLUNTARI

În februarie, la primăria Voluntari “Alte cheltuieli cu bunuri si servicii” au costat autorităţile executive “doar” 440.711,49 lei, iar “Participarea la capitalul social al societatilor comerciale” 441.000,00 lei.

Campania electorală îşi spune iarăşi cuvântul, pentru construcţii în învăţământul primar fiind alocată suma de 2.634.841,03 lei!, iar iluminatul public costă brusc 1.537.636,04 lei!

RAPORT VENITURI ŞI CHELTUIELI FEBRUARIE ORAŞ VOLUNTARI

Rămâne ca locuitorii oraşului Voluntari să urmărească cu atenţie lista de cheltuieli a primăriei şi să tragă singuri concluziile în preajma alegerilor locale. De asemenea şi bucureştenii au acum ocazia să urmărească mai bine cum se cheltuie banul public în România şi să aleagă în deplină cunoştinţă de cauză pe ce candidat vor pune ştampila la Primăria Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`