SURSE: Viorica Dăncilă își dă demisia de la șefia PSD. În ”CEx-ul paralel”, organizat de Marcel Ciolacu, se cere și înlăturarea lui Eugen Teodorovici și Mihai Fifor

SURSE: Viorica Dăncilă își dă demisia de la șefia PSD. În ”CEx-ul paralel”, organizat de Marcel Ciolacu, se cere și înlăturarea lui Eugen Teodorovici și Mihai Fifor
Foto: Inquam Photos / George Calin

UPDATE: Se pregătesc schimbări radicale în PSD. Potrivit unor informații pe surse din cadrul întâlnirii care a avutloc luni seară în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament, în ședinta de marți a Comitetului Executiv Național al PSD nu se va anunța doar demisia Vioricăi Dăncilă de la șefia partidului, ci vor fi debarcați toți membrii Biroului Permanent. Este vorba despre preşedintele executiv, secretarul general și vicepreşedinţii formațiunii.

Iar în cazul în care președintele executiv Eugen Teodrovici și secretarul general Mihai Fifor vor refuza să își părăsească funcțiile, s-ar putea recurge la suspendarea lor din partid, sau chiar la excludere, conform unor surse citate de Antena 3.

În aceste condiții, PSD ar urma să aibă o conducere colectivă interimară, în frunte cu Marcel Ciolacu,până la organizarea unui congres.

Viorica Dăncilă își va da demisia de la șefia PSD după eșecul de proporții înregistrat la alegerile prezidențiale, potrivit unor surse politice. Anunțul ar urma să fie făcut, marți, în cadrul șediței Comitetului Executiv Național al PSD.

Amintim, în acest context că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a avut, luni seară, discuții cu Viorica Dăncilă, în condițiile în care social-democrații încearcă să se regrupeze după eșecul de proporții înregistrat la alegerile prezidențiale

Potrivit unor surse politice, Ciolacu ar fi mers acasă la Dăncilă pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD pentru a fi înlocuită cu o conducere colectivă care ar urma să preia puterea în partid până la organizarea unui Congres. Surse politice precizează că în acest sens, șeful Camerei i-ar fi promis fostului premier un post de parlamentar în 2020 șiconducereaorganizației de femei a PSD.

Președinte interimar al PSD ar urma să fie chiar Marcel Ciolacu, el fiind singurul social-democrat care ocupă o funcție importantă, cea de președinte al Camerei Deputaților.

Discuțiile dintre Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă au loc cu puțin timp înaintea unei ședințe informale a nemulțumiților din PSD, convocată luni seară la Parlament de același Ciolacu. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`