Senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, și-a îmbolnăvit toată familia. Liderii PNL și membrii Guvernului, posibil contaminați

Senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, și-a îmbolnăvit toată familia. Liderii PNL și membrii Guvernului, posibil contaminați
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu noul coronavirus după ce a participat la o Reuniune NATO la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie. El este pacientul cu numărul 65 și și-a îmbolnăvit toată familia.

Astfel, au fost contaminați cu COVID-19 fiul său în vârstă de 34de ani, soția sa de 56 de ani, precum și asistentul său personal, un bărbat de 51 de ani, pitrivit informațiilor transmise, vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Chițac era, încă de joi, suspect de infecția cu COVID-19, acesta nefiind prezent în Parlament la ședința în care ar fi trebuit să fie votat Guvernul Florin Cîțu.

Precizăm că în informarea transmisă de autorități nu a fost precizat faptul că este contaminat un senator al României.

Informația a fost confirmată însă de premierul interimar, Ludovic Orban, care a anunțat că întrega conducere a PNL, precum și membrii Guvernului vor intra în autoziolare timp de 14 zile după ce au intrat în contact cu parlamentarul depistat pozitiv.

”Tuturor membrilor Biroului Executiv și miniștrilor prezenți li s vor preleva probe pentru a fi diagnosticați.

Nu vom aștepta diagnosticele, vom fi la dispoziția medicilor epidemiologi astfel încât să se dispună de urgență măsura izolării la domiciliu. Eu mă voi izola la Vila Lac I. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a anunțatLudovic Orban.

În aceste condiții, reprezentanțiiPNLnu vor merge la consultările convocate la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, în vederea desemmnării unui nou premier.

Totuși, premierul interimar a dat asigurări că instituțiile statului pot funcționa chiar dacă cei care le conduc se află în izolare.

”Instituțiile funcționează indiferent dacă liderii lor sunt în izolare. Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele.E aproape implementat sistemul electronic de teleconferință la guvern”, a mai dat asigurăriLudovic Orban.

În acest context, șeful interimar al Executivului le-a recomandat și jurnaliștilor să ia măsura autoizolării. (Detalii AICI)

În acest moment, în România sunt confirmate 70 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. În cursul zilei de vineri, până la ora transmiterii acestei știri, au fopst anunțate 10 noi cazuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`