Președintele României, Klaus Iohannis, are programată o ședință privind siguranța publică în unitățile de învățământ, marți, începând cu ora 15, la Palatul Cotroceni. Printre participanții la discuție se numără premierul Florin Cîțu, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, miniștrii Educației și Sănătății, Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu, dar și alți titulari de portofolii din Guvern, și oficiali cu responsabilități în sectorul sanitar și de gestionare a urgențelor.
„La ședință vorparticipaPrim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, a precizat Administrația Prezidențială.
Cel mai recent bilanț prezentat de autorități plasează România la un bilanț total de 830.563 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de761.631 de pacienți au fost declarați vindecați, iar20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.
De la debutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în România au fost administrate peste 1,87 milioane de doze, la mai bine de 1,2 milioane de persoane, dintre care aproape 658.000 au primit inclusiv rapelul. Cele mai multe doze, circa 1,56 milioane, au provenit de la Pfizer-BioNTech, în timp ce restul au fost de la Moderna (aproximativ 113.000) și AstraZeneca (în jur de 193.000).
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat recent că elevii cu vârste mai mari de 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare în etapa a III-a. Propunerea a venit din partea mai multor medici.
„În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.