Şedinţă CSAT, pe 27 aprilie. Starea de securitate în regiunea Mării Negre și încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan, pe ordinea de zi

Şedinţă CSAT, pe 27 aprilie. Starea de securitate în regiunea Mării Negre și încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan, pe ordinea de zi
Foto: presidency.ro

Administraţia Prezidenţială a anunțat că ședinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc pe 27 aprilie, pe agenda discuțiilor figurând starea de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile pentru România, precum și încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Klaus Iohannis: Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre. Situația este îngrijorătoare

De altfel, joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunțat întrunirea membrilor CSAT săptămâna viitoare.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Urmărim cu mare atenție aceste lucruri. (…) Situația este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și a acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”, a declarat șeful statului.

Rusia a anunțat că retrage numărul uriaș de trupe de la frontiera Ucrainei. Reacția NATO

Tot joi, Rusia a anunțat că va retrage numărul uriaș de trupe desfășurate recent în apropiere de frontiera Ucrainei și în Crimeea anexată. Dislocarea enormă, care a cuprins zeci de nave, sute de avioane de vânătoare și mii de soldați, a fost criticată vehement de puterile occidentale.

Un reprezentant al NATO a comunicat apoi că anunțul Rusiei este important şi oportun.

„NATO rămâne vigilentă şi noi vom continua să monitorizăm îndeaproape mobilizarea militară nejustificată în interiorul şi în jurul Ucrainei”, a afirmat oficialul.

Acesta a mai ținut să precizeze că NATO este alături de Ucraina (care nu este membră a alianţei) şi i-a cerut Moscovei să-şi retragă toate forţele de pe teritoriul ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`