Rareș Bogdan: CCR, apăratoarea infractorilor. Trebuie schimbată legea de desemnare a judecătorilor, astfel încâ pupincuriștii, șpăgarii și politrucii să nu mai intre în acest for

Rareș Bogdan: CCR, apăratoarea infractorilor. Trebuie schimbată legea de desemnare a judecătorilor, astfel încâ pupincuriștii, șpăgarii și politrucii să nu mai intre în acest for

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, susține că, „la fel ca în epoca Dragnea, CCR se dovedește apăratoare a infractorilor în detrimentul oamenilor cinstiți”. Declarația eurodeputatului vine în contextul în care, miercuri, instituția fundamentală a decis că abrogarea pensiilor speciale, respectiv majorarea amenzilor pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale.

Deciziile sunt „o rușine totală”, susține Rareș Bogdan

„Este o rușine totală pentru absolut orice sistem constituțional din lume. În realitate, după ce și-au protejat drepturile a 6 din 9 judecători prin declararea ca neconstituțională a legii de tăiere a pensiilor speciale, inițiată și votată de PNL în 28 ianuarie, CCR a încercat să-și acopere acțiunea clară prin care, din nou, a instituit faptul că în România există cetățeni de rangul 1, adică judecătorii CCR și cetățeni de rangul 2, restul românilor. Curtea lui Dorneanu și compania a acoperit mizeria cu pensiile speciale și a introdus o altă aberație, cu declararea ca neconstituțională a amenzilor date în timpul stării de urgență. În realitate CCR, este o apărătoare clară a celor care au săvârșit acte de nelegalitate, prin nerespectarea izolării sau a carantinei, unii dintre ei în mod repetat. 293.000 de cetățeni n-au respectat condițiile impuse de starea de ugență, dar judecătorii CCR au nesocotit peste 98% din populația României, care s-a dovedit de o disciplină absolută și au respectat întocmai condițiile impuse de autorități”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Știripesurse.

Eurodeputatul PNL acuză CCR că e „apăratoarea infractorilor”

Așadar, el susține că, „la fel ca în epoca Dragnea, CCR se dovedește apărătoare a infractorilor în detrimentul oamenilor cinstiți, corecți, care înțeleg că democrația nu înseamnă haos și în niciun caz nu înseamnă nerespectarea legii, mai ales în stare de urgență. Acțiunea CCR nu este întâmplătoare. Acțiunea legată de starea de urgență este direct legată de decizia extrem de gravă, dorită de 94% din populația României, respectiv acțiunea de tăiere a pensiilor speciale

„În acest moment și în lumina ultimului atac adus la adresa președintelui României și a Administrației prezidențiale, este extrem de clar că modul în care sunt delegați acești judecători și modul în care sunt organizați, va trebui schimbat categoric. Nu poate exista o Curte cu adevărat independentă, o Curte etalon, atâta timp cât avem acest sistem de selecție. Astăzi, s-a scris o nouă pagină din istoria neagră a unei democrații șuntite, pervertite de către cei care în urmă cu 3 ani de zile au promovat OUG 13, un atac pe față la statul de drept și la adresa democrației. Românii sunt oameni corecți, care își educă copilașii în spiritul bunei credințe. Niciodată românii nu le vor spune copiilor că este bine să furi, că este bine să faci rău, că este bine să nu-i respecți pe cei din jur”, a adăugat Rareș Bogdan.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul spune că se bazează „pe faptul că acești oameni de bună credință, care reprezintă marea maj a românilor, adică peste 98% dintre ei vor avea puterea să ne ajute să schimbăm legea de desemnare a judecătorilor CCR, astfel încât politrucii, șpăgarii și pupincuriștii să nu mai aibă ce să caute în cadrul acestui for care ar trebui să fie un etalon către toate instanțele din România”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii