PSD-știi au obosit să ciuntească Legile Justiției și-au plecat acasă

PSD-știi au obosit să ciuntească Legile Justiției și-au plecat acasă
Foto: Adevărul

După 13 ore în care au votat pe bandă rulantă amendamente la două proiecte controversate, fără să le dezbată așa cum prevede Regulamentul, deputații PSD și ALDE au obosit și-au plecat acasă. Președintele de ședință a anunțat după ora 22.00 că votul final asupra proiectelor în discuție va fi dat într-o ședință viitoare.

Miercuri, în Camera Deputaților, majoritatea PSD-ALDE a impus discutarea statutului magistraților și modificarea legii ANI, în sensul în care unele interdicţii aplicate parlamentarilor, pe baza Rapoartelor ANI, să înceteze de drept. Asta în ciuda solicitărilor repetate ale opoziţiei de amânare.

USR a acuzat că procedura este neconstituțională, căci dezbaterile privind aceste legi nu au avut loc în Comisiile Juridice ale celor două Camere, ci într-o comisie specială condusă de Florin Iordache, că nu a fost respectată procedura parlamentară, deoarece amendamentele propuse nu au fost analizate în parte, ci au fost trecute pe repde înainte, și că majoritatea PSD-ALDE a încercat să cenzureze opiniile Opoziției.

În acest context, parlamentarii Opoziției, mai ales cei de la USR, au încercat mai multe strategii pentru a opri votarea acestor legi. Afară, în fața Palatului Parlamentului, mai bine de 2.000 de oameni s-au adunat spre seară să protesteze împotriva demersurilor PSD și ALDE.

”După 13 ore de luptă la baionetă, domnul președinte de ședință, a declarat că ”votul final se va stabili într-o ședință următoare.” Da, pesediștii nu au avut cvorum. Au obosit și au plecat acasă. Ieșim să vă salutăm pe voi cei care ne susțineți din stradă. Rezistăm împreună”, a scris, pe Facebook, deputatul USR Tudor Pop.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`