PSD și programul „Repornim România”. Măsurile propuse de social-democrați pentru depășirea crizei COVID-19 (VIDEO)

PSD și programul „Repornim România”. Măsurile propuse de social-democrați pentru depășirea crizei COVID-19 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a prezentat programul „Repornim România”, prin care principala formațiune din opoziție propune o serie de măsuri pentru depășirea impasului provocat de criza COVID-19. Setul de inițiative este structurat după patru priorități economice, în speță protejarea puterii de cumpărare, repornirea economiei, menținerea locurilor de muncă și stimuli.

PSD și programul „Repornim România”

„Am întins o mână de dialog. Timp de două luni am făcut nenumărate apeluri să punem pauză atacurilor politice și să găsim împreună, toți cei implicați politic, economic, financiar, cele mai bune soluții pentru România, dar Iohannis și Guvernul PNL nu pot să depășească interesele electorale. Au refuzat constant dialogul, n-au înțeles că acum nu este campanie electorală, că nu se luptă cu PSD, ci luptă împotriva românilor și a României. De aceea, PSD vine astăzi cu programul «Repornim România», care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Printre soluțiile anunțate de șeful PSD se numără și suspendarea taxelor pentru firmele afectate de pandemia de COVID-19 și efectele sale.

„Avem un pachet de 28 de măsuri, care va asigura repornirea imediată a activității economice pentru sectoarele cele mai afectate de COVID-19, sectoare ce reprezintă 45 de miliarde de euro. Vorbim de 20% din PIB și un milion de locuri de muncă din sănătate, turism, HoReCa, agricultură, industria auto sau electro-casnice. Toate ar începe să funcționeze imediat. Este un pachet de măsuri, ce poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene, care va costa mai puțin de 8% din PIB, mult mai puțin decât ceea ce alocă toate statele din jur”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Trebuie precizat că această conferință de presă a fost curmată de momentul în care Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, aproape că a leșinat.

Adunity_97275#

Marcel Ciolacu, semnal de alarmă cu privire la un presupus orizont de colaps financiar

Măsurile propuse de Marcel Ciolacu și PSD vin în contextul în care liderul social-democrat acuza Guvernul Orban că ar fi alocat prea puțini bani pe fondul crizei generate de COVID-19, astfel că marile primării de municipii și consiliile județene ar putea intra în colaps financiar din 1 iunie.

„Cheltuielile suportate de autorităţile locale, indiferent de culoarea politică, ajung la 500 de milioane. Banii de laGuvernpentru spitalele judeţene şi pentru lupta medicilor cu coronavirusul au ajuns la 17 milioane de lei.Începând cu data de 1 iunie, cel târziu 1 iulie, consiliile judeţene şi marile primării de municipiu vor intra în colaps financiar. Nu vor mai fi bani nici pentru spitale, nici pentru protecţia copilului”, declara Marcel Ciolacu.

De altfel, același demnitar afirma anterior, în 13 aprilie, înainte ca starea de urgență să fie prelungită, că un astfel de demers ar putea fi nociv într-o eventuală absență a perspectivelor economice.

„Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute”, susținea, printre altele, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`