PSD ar putea depune, luni, moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu, mesaj către guvernul Orban: „Ați scăpat total situația de sub control”

PSD ar putea depune, luni, moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu, mesaj către guvernul Orban: „Ați scăpat total situația de sub control”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD ar urma să depună, luni, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban, potrivit anunțului făcut săptămâna trecută de Marcel Ciolacu, liderul interimar al social-democraților.

PSD ar putea depune, luni, moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu, mesaj către guvernul Orban

„Ați scăpat total situația de sub control, ați eșuat în gestionarea economiei, ați încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru prieteni.Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi. Ați avut o singură obsesie: alegerile anticipate”, era mesajul lui Marcel Ciolacu pentru guvernul Orban.

El mai susține că, „cu sprijinul constant al președintelui Klaus Iohannis”, timp de nouă luni PNL a „distrus România pas cu pas.Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia Guvernului pe care îl conduceți.E timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de ce ați făcut fiecare”.

„Vreți alegeri cu orice preț pentru că știți că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veți pierde și libertatea.Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteți în stare să protejați sănătatea românilor? Românii trebuie să știe ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un val de decese. Cum îi veți îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID? Cum veți face din școli secții de votare? Cum veți face ca să dezinfectați secțiile de vot, ștampilele, buletinele?Azi trebuie să veniți și să vă asumați clar și răspicat organizarea alegerilor în condiții de siguranță”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

De altfel, liderul interimar al social-democraților și-a confirmat anunțul chiar și duminică seară: „Mâine PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii vitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”.Întrebat cu ce propunere de premier va merge la Palatul Cotroceni dacă această moţiune de cenzură va trece, Ciolacu a răspuns: „PSD este iniţiatorul moţiunii de cenzură şi categoric va veni şi cu o propunere de prim-ministru. Avem o decizie în ceea ce priveşte un nume de prim-ministru. Nu îl pot spune”.

„Nu vom avea guvern PSD”, preciza șeful statului

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat între timp că nu va desemna un premier PSD nici măcar în situația în care moțiunea de cenzură se concretizează, iar Parlamentul votează pentru a retrage încrederea cu care a fost învestit guvernul Orban.

„În ce privește coaliții post-moțiune, haideți mai întâi să vedem moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune, pe urmă să facem consultări și, cu certitudine, nu vom avea guvern PSD”, declara șeful statului.

Întrebat cum comentează moțiunea de cenzură cu care PSD amenință cabinetul liberal, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Atunci când a fost înlăturat, din fericire, guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a știut că avem, și avem și astăzi, un guvern minoritar, care trebuie să gestioneze afacerile publice până când se fac alegeri parlamentare. Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guverneze și, din fericire, este un guvern responsabil, după scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moțiuni de cenzură, trebuie, nu trebuie. După părerea mea, nu trebuie. Este o măsură strict populistă, electoralistă, fără niciun rost. Mai sunt puține luni până la alegeri. Pentru ce să depui moțiune de cenzură? Doar așa, să arăți că în continuare te opui bunului mers al treburilor publice? Probabil, de asta vrea să convingă PSD, că se opune unui guvern care gestionează criza, se opune unui guvern care pregătește alegerile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)
18:59 - Claudia Ghițulescu face dezvăluiri despre cearta cu Elena Merișoreanu. „A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească”