Prima schimbare pe care o va face Nicușor Dan la PMB / Primarul General ales: O să vedeți apoi demiteri de oameni din administrație (VIDEO)

Prima schimbare pe care o va face Nicușor Dan la PMB / Primarul General ales: O să vedeți apoi demiteri de oameni din administrație (VIDEO)

Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei, a declarat, miercuri, că nu va tăia subvențiile la căldură și transport public, așa cum fals au susținut adversarii săi politici în campania electorală recent încheiată. Dan a mai afirmat că, odată ce-și va începe mandatul, primul său gest va fi unul simbolic: va deschide ușa principală a Primăriei, ca semn că instituția este a bucureștenilor. Apoi, el va începe evaluările pe marile probleme ale Capitalei și va trece la demiterea membrilor actualei administrații care au încălcat legea.

Nicușor Dan dă asigurări că nu se vor tăia subvențiile în Capitală

Întrebat dacă va tăia subvențiile la căldură și transportul public, Nicușor Dan a răspuns: „Nu nu, nu. Am spus asta. Deci oriunde în lumea civilizată există o subvenție pentru transportul în comun, pentru că asta duce la o reducere a poluării și, în ceea ce privește subvenția pentru termie, nu poți să pui oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în rețea”.

Nu este prima dată când Nicușor Dan face astfel de afirmații. În timpul campaniei electorale, după ce adversarii politici l-au acuzat că vrea să taie subvențiile dacă ajunge la Primărie, Dan a fost nevoită să iasă public de mai multe ori să dezmintă acest fapt. Principala sa adversară în cursa pentru Primăria Capitalei, încă Primarul General Gabriela Firea, chiar l-a acuzat că vrea să-i aducă pe bucureșteni în stadiul de „sărăcie extremă”.

Întrebat cum arată bugetul Capitalei și dacă există un risc de faliment, așa cum s-a susținut, Dan a răspuns: „Foarte probabil, foarte probabil informația pe care am dat-o, că s-a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani, adică datoria curentă e de aproximativ un buget, este reală. Dar datele astea… O să am o estimare prealabilă și un răspuns real când vom ajunge în Primărie”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan: Osă vedeți niște demiteri de oameni din administrația Capitalei

Primarul General ales al Capitalei a vorbit apoi despre planurile sale pe termen scurt.

„Prima schimbare va fi o schimbare simbolică – deschiderea ușii mari a Primăriei, care înseamnă că bucureștenii trebuie să știe că Primăria este a lor, deci intră pe ușa lor, în Primăria lor, pe ușa principală a Primăriei lor.

Dincolo de începerea procedurilor pentru marile probleme ale Bucureștiului, termoficare, trafic, poluare, o să vedeți niște demiteri de oameni din aparat, că dacă oamenii au încălcat legea și instanța a decis asta, evident că nu putem să continuăm cu ei”,a mai declaat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`