Prima reacție a lui Florin Cîțu, după ce rata de infectare a scăzut în București sub 3,5. Ce se întâmplă cu restricțiile

Prima reacție a lui Florin Cîțu, după ce rata de infectare a scăzut în București sub 3,5. Ce se întâmplă cu restricțiile
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Rata de infectare a scăzut sub 3,5, asta după ce în urmă cu o lună de zile, valoarea ratei de incidență în Capitală era de 6,5. Florin Cîțu, premierul României, a reacționat luni, 26 aprilie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

Oficialul de la Guvern și-a exprimat încântarea și le-a transmis mulțumiri cetățenilor din Capitală. De asemenea, Cîțu a vorbit și despre ridicarea restricțiilor.

„O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță!

Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor”, a notat Florin Cîțu pe Facebook.

Restricțiile ar putea fi relaxate în București, pentru weekend

Pe fondul trendului descendent, restricțiile ar putea fi eliminate pentru perioada weekendului. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, iar verdictul va fi transmis după consultarea cu autoritățile sanitare.

Noile măsuri s-ar putea aplica chiar din această noapte, de la ora 00:00. Astfel, circulația ar putea fi permisă până la ora 22:00 în weekend, în loc de 20:00, iar sălile de sport s-ar putea redeschide.

Pentru domeniul HORECA, măsurile de relaxare ar urma să fie implementate când rata de infectare va scădea sub 3,00, potrivit prefectului Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`