Premierul Ludovic Orban: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spații foarte aglomerate. Programul teraselor ar putea fi limitat. Pe plajă, ar putea fi impusă distanțare fizică pentru toate persoanele

Premierul Ludovic Orban: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spații foarte aglomerate. Programul teraselor ar putea fi limitat. Pe plajă, ar putea fi impusă distanțare fizică pentru toate persoanele
Foto: gov.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, luni, că se discută despre purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber, atunci când este vorba despre spații foarte aglomerate, ca spre exemplu pe litoral. Potrivit premierului, autoritățile analizează mai multe propuneri inițiative pentru a limita și preveni răspândirea COVID-19.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Ludovic Orban, despre măsurile luate în calcul pentru lupta cu epidemia de coronavirus

Întrebat ce măsuri vor fi luate pentru a evita aglomerația și răspândirea noului coronavirus pe litoral, premierul Ludovic Orban a răspuns: „Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”.

El a mai adăugat că pe plajă ar putea fi impusă distanțarea fizică pentru toate persoanele, în condițiile în care este greu de verificat dacă oamenii dintr-un grup fac parte din aceeași familie sau nu.

Mai mult decât atât, o altă măsură ce ar putea fi luată de către autorități se referă la a limita programul teraselor.

În aceeași serie de declarații de presă, prim-ministrul a subliniat că nu dorește reintroducerea stării de urgență și nici impunerea de măsuri care să afecteze activitatea economică din România.

România, cinci zile la rând cu câte peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 confirmate la fiecare 24 de ore

Mesajul premierului vine la capătul a cinci zile consecutive cu câte peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 confirmate la fiecare 24 de ore. Datele din ultimele zile au dus bilanțul total al epidemiei de coronavirus la44.798 de îmbolnăviri despitate și 2.187 de decese legate de coronavirus la nivel național.

Prim-ministrul a subliniat, și vineri, că deși „nu e cazul să ne gândim” la o nouă etapă de relaxare de restricții, autoritățile nu își doresc nici să mai afecteze activitatea economică.

„Nu e cazul să ne gândim la relaxare, dar nu ne dorim nici restricţii şi, mai ales, nu ne dorim să mai afectăm economia în niciun fel. Economia trebuie să funcţioneze, în fiecare săptămână adoptăm toate actele normative pentru a transpune în practică planul de relansare economică”, a declarat Orban, potrivitAgerpres.

El a transmis populației„să se protejeze, să respecte normele de protecţie sanitară. Sunt lucruri simple. (…) Dacă ne îmbolnăvim, ducem boala acasă şi îi îmbolnăvim, în primul rând, pe cei dragi. (…) Trebuie să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`