Ponta: Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine PSD. Îl propunem pe Corlăţean în locul lui Geoană

Ponta: Funcţia de preşedinte al Senatului aparţine PSD. Îl propunem pe Corlăţean în locul lui Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că social-democraţii propun înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Ponta susţine că funcţia de preşedinte al Senatului a fost obţinută de PSD prin voturile cetăţenilor şi că aparţine acestui partid cel puţin până la finalul acestei legislaturi.

„Decizia a fost ca pentru această funcție să fie numit Titus Corlățean și Mircea Geonă să ocupe poziția de președinte al Comisiei de politică externă a Senatului. Funcția de președinte al Senatului aparține PSD-ului până la sfârșitul legislaturii și are o semnificație pe plan extern și pe plan politic”,
a declarat Ponta.

Președintele PSD a accentuat faptul președintele Senatului nu are dreptul să meargă ca politician fără să aibă un mandat din partea țării, dar că este convins de faptul că Titus Corlățean își va face datoria și că va reprezenta interesul partidului social-democrat într-un mod foarte clar.

„Poziția de președinte al Senatului aparține opoziției și sunt convins că Titus Corlățean își va face datoria cu respect și va reprezenta PSD într-un mod foarte clar”, a mai spus Ponta.

Decizia a fost luată de grupul PSD cu 24 voturi „pentru” şi cinci abţineri, printre care Elena Mitrea, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Şerban Valeca.

Ponta, despre schimbarea lui Geoana din functia de presedinte al Senatului

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`