Ponta: Am depus cererea de revocare a lui Geoană de la şefia Senatului. Noi îl propunem pe Chelaru, Puterea pe Petru Filip

Ponta: Am depus cererea de revocare a lui Geoană de la şefia Senatului. Noi îl propunem pe Chelaru, Puterea pe Petru Filip
Foto: cotidianul.ro

Cazul Mircea Geoană încă nu a fost închis. Preşedintele Senatului a fost exclus, marţi, din PSD cu o majoritate covârşitoare: 50 de voturi pentru şi doar cinci împotrivă, însă asta nu înseamnă că s-a lăsat liniştea în Partidul Social Democrat. Acum, Mircea Geoană riscă să piardă şefia Senatului, întrucât nu mai are susţinere politică. Miercuri urmează ca senatorii de la PSD să ceară convocarea unui Birou Permanent în care să propună revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu se află şi ei la biroul grupului PSD din Senat.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că cererea de înlocuire a lui Mircea Geoană a fost depusă în cursul dimineții. Prin urmare, acesta a încetat să mai ocupe funcția de președinte al Senatului, întrucât nu mai beneficiază de sprijin politic.

„În conformitate cu statutul deputatului și senatorului, un senator care și-a pierdut sprijinul politic pierde și funcția. Am înregistrat decizia Comitetului Executiv de aseară și am convocat Biroul Permanent pentru a se preoceda conform regulamentului, la ora 10:00. Adică să fie numiți unul dintre președinți care să conducă ședința și să se procedeze la alegerea unui nou președinte. Am confirmat, propunerea PSD și a USL este Titus Corlățean, pe care astăzi îl propunem, astăzi se va supune la vot și va fi ales ca președinte al Senatului. Mircea Geoană nu mai este președinte al Senatului de vreo 10 minute”, a declarat Ponta, precizând că cererea este una atât de înlocuire, cât și de revocare.

Ponta a menționat că PSD îl va propune pe vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru să conducă ședința din Cameră, în timp ce Puterea îl dorește pe vicepreşedintele Petru Filip.

„Noi îl vom propune pe domnul Chelaru, puterea îl propune pe Petru Filip (PDL, actual vicepreședinte al Senatului – n.red.). Decizia va aparține BPN-ului, unde puterea are majoritate”, a mai spus Ponta.

Vezi ce au spus Victor Ponta și Ion Iliescu despre plecarea lui Geoană din partid și care au fost prietenii acestuia, declarându-se împotriva excluderii.

Ponta: Am depus cererea de revocare și înlocuire a lui Geoană de la Senat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12881').select();" id="embed_text_12881" />

Miercuri dimineaţă are loc și prima şedinţă de plen după excluderea lui Mircea Geaonă din PSD.

Preşedintele Senatului a anunţat că va veni în Parlament şi va prezida reuniunea ca în în oricare altă zi, deşi foştii colegi din formaţiune vor cere să fie revocat din funcţie.

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus, marți, din PSD, în urma deciziei luate în cadrul ședinței Comitetului Executiv al partidului. Măsura excluderii a primit 50 de voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivă” și a înregistrat 3 abțineri.

PSD cere convocarea unui Birou Permanent în care să propună revocarea lui Geoană de la Senat

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`