PNL și USR ar putea avea candidați comuni la alegerile locale în fiefurile PSD. Dan Barna: „Propunerile noastre pentru primăriile de sectoare nu sunt bătute în cuie”

PNL și USR ar putea avea candidați comuni la alegerile locale în fiefurile PSD. Dan Barna: „Propunerile noastre pentru primăriile de sectoare nu sunt bătute în cuie”

Dan Barna, liderul USR, susține că a avut o nouă întâlnire cu Ludovic Orban, omologul său de la PNL, și că au ajuns la un consens astfel încât să colaboreze pentru desemnarea unor candidați comuni la alegerile locale în anumite județe din țară, în special în cele dominate de PSD. Mai mult decât atât, fostul candidat la prezidențiale a precizat că nici propunerile Uniunii pentru primăriile de sector din Capitală „nu sunt bătute în cuie”.

Dan Barna, despre candidații strategia USR privind primăriile de sectoare

„Vreau să vă reamintesc că USR s-a născut în București și cumva era straniu să nu putem să arătăm că noi suntem pregătiți să candidăm pentru București. Era normal să le arătăm oamenilor că pentru alegerile locale avem candidați, că acestea sunt opțiunile noastre. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem susține și propunerile PNL, sau că nu continuăm negocierile. Propunerile noastre pentru primăriile de sectorare nu sunt bătute în cuie. Cei pe care noi îi propunem nu trebuie să fie cu eticheta strictă de primari. Ei pot fi și viceprimari, și city manageri… Noi vrem să arătăm că avem soluții”, a afirmat Dan Barna, cu precizarea că negocierile dintre USR și PNL continuă, la Digi 24, potrivit G4Media.ro.

PNL și USR ar putea avea candidați comuni la alegerile locale în fiefurile PSD

Dan Barna a explicat că în mod cert în județe din țară dominate de PSD, cum ar fi, spre exemplu, Dolj, USR și PNL vor miza pe un candidat comun, ca să-și mărească șansele de a câștiga alegerile.

„În județe din Moldova și din Sud, profund «pesedizate», în Dolj, de exemplu, acolo dacă mergem cu oferta comună, PSD poate fi batut. Vor fi acorduri punctuale. Nu vreau să inducem falsități cum că am candida peste tot in alianta. Dar există locuri unde filialele PNL trebuie să colaboreze strategic cu USR pentru a scăpa de PSD”, a adăugat președintele USR.

Alegerile locale ar putea avea loc în 27 septembrie, după cum propune Guvernul, dar cel mai probabil acestea se vor desfășura în circumstanțele specifice pandemiei de coronavirus

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (…) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru Primăria Capitalei, unde postul de primar îi va reveni celui mai votatom din țară după președinte, PNL și USR îl susțin pe candidatul independent Nicușor Dan. De partea cealaltă, Gabriela Firea, edilul general în exercițiu, este sprijinită de PSD, după cum a reiterat Marcel Ciolacu chiar marți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`