PMP nu susține moțiunea de cenzură. Eugen Tomac: Nu vom gira această mascaradă (VIDEO)

PMP nu susține moțiunea de cenzură. Eugen Tomac: Nu vom gira această mascaradă (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Președintele PMP, Eugen Tomac, a avut duminică o întâlnire cu premierul Ludovic Orban pe tema moțiunii de cenzură. Europarlamentarul a declarat că Partidul Mișcarea Populară nu va susține moțiunea de cenzură.

Eugen Tomac, despre moțiunea de cenzură: Nu vom gira această mascaradă

Președintele PMP a afirmat că pentru partidul PMP moțiunea de cenzură nu constituie o prioritate această și nu vor ”gira această mascaradă”.

”Pentru noi nu constituie o prioritate această moțiune. Ne concentrăm pe alegerile locale. Nu vom gira această mascaradă inițiată de Ciolacu, Ponta și Tăriceanu. Nu cred că Ciolacu, Ponta și Tăriceanu au voturile necesare pentru a da guvernul jos. Cred că este un act sinucigaș pentru PSD să ducă până la capăt un asemenea demers”, a spus europarlamentarul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură

Nici USR nu susține moțiunea. Liderul USR, Dan Barna, a transmis, duminică, pe pagina sa de Facebook, că parlamentarii formaţiunii nu vor participa luni la votul pentru moţiunea de cenzură, precizând că ”România nu are nevoie de circul PSD”.

Dan Barna a declarat că tentativa Partidului Social Democrat de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e ”o dovadă de iresponsabilitate” pe care USR nu intenționează să o încurajeze în niciun fel.

”Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3”, afirmă liderul USR.

Barna a mai precizat că mâine va merge în Parlament pentru a spune public aceste adevăruri și de la tribună, dar USR nu va participa la votul unei moțiuni care ”se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat”.

Moțiunea de cenzură, votată luni în Parlament

Amintim că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL va fi dezbătută și votată luni, 31 august, de la ora 14:00.

Intitulată ”Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată”, moțiunea a fost semnată de 205 parlamentari, dar are nevoie de un minim de 233 de voturi pentru a trece.

Votul are loc deși Guvernul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la un posibil conflict juridic între instituții, iar CCR nu s-a pronunțat încă.

„Noi am sesizat Curtea Constituțională nu pentru că ne-ar fi frică de o astfel de moțiune de cenzură, ci pentru a opri un astfel de abuz de interpretare a Constituției, în sensul în care s-ar putea depune o moțiune de cezură într-o sesiune parlamentară convocată în mod extraordinar de către o majoritate parlamentară efemeră”, explicase Ionel Dancă, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Marcel Ciolacu: În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că există voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului liberal să treacă.

”În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Avem discuții în continuare, dar și fără UDMR avem voturile necesare. (…) Parlamentarii PSD, Pro România, ALDE și PPU-sl au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ciolacu, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`