Scandalul din partidul lui Cioloș capătă proporții. Raluca Prună: Mă despart categoric de PLUS. E păcat că se lasă târât într-un asemenea subiect

Scandalul din partidul lui Cioloș capătă proporții. Raluca Prună: Mă despart categoric de PLUS. E păcat că se lasă târât într-un asemenea subiect
Foto: Raluca Prună / Facebook

Continuă scandalul din PLUS declanșat după ce Oana Bogdan, membru în conducerea formațiunii, a pledat pentru renunţarea la dreptul de proprietate, precum şi la traiuri în cupluri, în favoarea traiului în grupuri.(Detalii AICI) Fostul ministru Raluca Prună, membru marcant al partidului, a transmis că nu poate fi sub nicio formă de acord cu afirmațiile colegei sale și că se desparte categoric de PLUS, pe care nu îl înțelege de ce intrăcaptiv într-un astfel de subiect.

”A insista și a repeta acest lucru e o persistare încrâncenata in greșeală, pe care din respect pentru oamenii din PLUS nu o voi califica.
In ultimele săptămâni am fost întrebata dacă sunt de acord cu cele susținute de PLUS, prin Oana Bogdan. Evident ca nu pot fi de acord. Ma despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intra captiv intr-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat in România. Problema României nu este renunțarea la proprietate, ci in primul rând repararea efectelor naționalizării – neterminata la aproape 30 de ani de post comunism”, a scris Raluca Prună, pe Facebook.

Ea a insistat că e păcat că PLUS se lasă târat într-un asemenea subiect.

Postarea integrală a Ralucăi Prună:

”Cred ca in România alunecăm in mod periculos in zone in care punem in discuție subiecte serioase, proprietatea de exemplu, prin discursuri neserioase și nesusținute de vreo statistica.

Poți fi Dragnea și poti propune azi ca soluție aprozare. Maine poate și Gostat’uri, alimentare și eventual prețuri controlate de stat. Nu intru in detalii. E in logica PSD sa alunece intr-o deriva etatista in care aprozarul e răspunsul la provocările satului global.

Mai surprinzător este sa fii Oana Bogdan și sa vorbești in numele PLUS despre provocările viitorului. Amestecarea primelor idei din Sapiens (vânători-culegători, care viețuiau in grup care le asigura de fapt supraviețuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare in imediat – hrana, apărarea), cu forme de share ecomony de tip Uber e cel puțin surprinzătoare. A spune ca Uber ar fi o forma de renunțare la proprietate este o greșeală. Una de cunoaștere, dar una și mai mare de politica. A insista și a repeta acest lucru e o persistare încrâncenata in greșeală, pe care din respect pentru oamenii din PLUS nu o voi califica.

In ultimele săptămâni am fost întrebata dacă sunt de acord cu cele susținute de PLUS, prin Oana Bogdan. Evident ca nu pot fi de acord. Ma despart categoric de PLUS pe care nu îl înțeleg de ce intra captiv intr-un subiect ales de Oana și care nu e ceea ce trebuie rezolvat in România. Problema României nu este renunțarea la proprietate, ci in primul rând repararea efectelor naționalizării – neterminata la aproape 30 de ani de post comunism. Asta as fi vrut sa aud de la PLUS in materia proprietații, ca jurist și ca votant. Apelul la statistici din Occident unde din ce in ce mai mulți oameni ar renunța la proprietate este de neidentificat in vreo statistica. Țara pe care Oana Bogdan și cu mine o cunoaștem bine, fals invocata ca exemplu de schimbare de paradigma asupra proprietații, este una in care procentul de proprietari a crescut mereu in ultimii ani. Peste 70% din belgieni sunt proprietari.

E păcat ca PLUS se lasa tarat intr-un asemenea subiect. E păcat de sutele de oameni care fac imaginea PLUS in moduri discrete și profesioniste, de tot efortul celor care am făcut cu putința PLUS și care nu ne putem regăsi in noua lui arhitectura. E păcat ca oamenii noi in politica nu înseamnă in primul rând sa ne ocupam fiecare de ceea ce ne pricepem sa facem. Un program politic este o oferta electorală. Și e bine sa fie clară, cu o viziune pe termen lung, cu argumente care sa țină și cu soluții credibile. Chestia cu Uber si belgienii care ar justifica un fel de renunțare la proprietate in România, printr-o alta maniera de a locui un spatiu, e atât de inexacta ca nu poate fi considerată o oferta serioasă. Colocuirea este mai degrabă despre respectul celor care locuiesc împreuna un spațiu, nu despre renunțarea la proprietate. Ba mai mult, colocuirea presupune ca toți sa ne purtam ca niște ‘buni proprietari’ cu spațiul pe care îl locuim împreuna.
PS A pune in discuție idei emise de o persoana, nu înseamnă a ataca persoana. A arata ca argumente și idei nu sunt fără fisura tine de o gândire critica, de un mod de a dezbate pentru a sublima idei care sa reziste criticii.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:37 - Percheziţii ale Parchetului European la CNAIR, într-un dosar ce vizează lucrările la centura Zalău
14:31 - Stelian Ion: În spatele acestei mișcări a CCR se află voința lui Ciolacu pentru a răsturna rezultatul din turul 1. Avem un pericol extremist, pe de o parte, și, pe de cealaltă parte, avem acest pericol al mafiei securisto-politice (VIDEO)
14:26 - Prima reacție din partea lui Călin Georgescu, cu privire la decizia CCR de renumărare a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale
14:22 - Ucraina nu va schimba vârsta de mobilizare militară: „Nu are sens când vedem că echipamentul anunţat anterior nu ajunge al timp”
14:07 - Vlad Pufu: Încă de anul trecut am atras atenția cu privire la amenințarea pe care o reprezintă așa-numiții troli. Trebuia ca actul normativ să fie mai aplicat
14:00 - Creştere alarmantă a vânzărilor de maşini second hand. Românii evită mașinile electrice noi
13:52 - Marcel Ciolacu nu este de acord cu interzicerea TikTok: „Eu m-am născut și am trăit pe timpul comunismului. Eu nu sunt de acord să se interzică nimic” (VIDEO)
13:45 - Care sunt prețurile la carburant astăzi, 28 noiembrie. Au rămas identice ca în ziua precedentă
13:41 - PNL a aprobat planul de reforme. Ilie Bolojan: Are la bază reforma clasei politice. Apoi, reforma statului. De asemenea, proiecte pentru economie și dezvoltare și stabilirea unor reguli bune pentru o țară de încredere (VIDEO)
13:32 - Putin amenință că va bombarda „centrele decizionale de la Kiev” ca răspuns la utilizarea rachetelor fabricate în SUA și Marea Britanie folosite de Ucraina