Ovidiu Raețchi (PNL): Faptul că diplomația președintelui Iohannis aduce României 80 de miliarde de euro va împinge PSD în corzile discursului „covidosceptic”

Ovidiu Raețchi (PNL): Faptul că diplomația președintelui Iohannis aduce României 80 de miliarde de euro va împinge PSD în corzile discursului „covidosceptic”
foto: Facebook

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare, a salutat „reușita impresionantă a președintelui Klaus Iohannis la summitul european de la Bruxelles”, unde liderii statelor naționale din UE au ajuns la un acord cu privire la cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 și la fondul de redresare economică.

Ovidiu Raețchi (PNL), despre diplomația preșdintelui Klaus Iohannis și o eventuală reacție aPSD

„Reușita impresionantă a președintelui Klaus Iohannis la summitul european de la Bruxelles, unde a obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene (suma prevăzută inițial pentru planul de relansare era de 33 de miliarde de euro – și părea deja o performanță) reprezintă o veste excepțională. Și un moment de vârf pentru strategia diplomatică echilibrată a președintelui”, a scris Ovidiu Raețchi, marți, pe Facebook.

Liberalul a vorbit în termeni duri despre PSD, afirmând că se „teme” că formațiunea social-democrată nu va fi capabilă „să gestioneze acest moment și va alege calea radicalizării discursive pe tema pandemiei – cu conspirații, rezistență anti-UE și alte prostii”. El susține că „există două moduri în care partidul lui Iliescu si Dragnea știe să comunice: unul axat pe economie («ce dezastru!», «Guvernul zero»etc) și altul inspirat de vechile nostalgii național-comuniste. Dacă discursul economic nu funcționează, PSD trece automat la trancăneala eurosceptică, dă vina pe Soros și mârâie la Justiție. Asta a facut în epoca Dragnea: a venit la putere cu un discurs economic de tip «lapte și miere», iar când s-a dovedit incapabil să livreze bazaconiile din faimosul Program de Guvernare, a virat rapid spre «Soros a încercat să mă omoare»și «UE nu ne iubește»”.

„Faptul că diplomația lui Klaus Iohannis aduce României 80 de miliarde de euro, deci o umbrela economică necesară pentru depășirea crizei, va împinge PSD – incapabil să admită succesul unui adversar politic și veștile bune pentru țară – în corzile discursului «covidosceptic».Și e un lucru extrem de periculos în condițiile în care luna august va fi decisivă pentru conținerea pandemiei în limite controlabile. Pentru PSD, modul în care se va raporta la succesul european al lui Klaus Iohannis – cu frustrare, adversitate sau, dimpotrivă, fair-play – e un test elementar de responsabilitate politica și patriotism. Până acum, e un capitol la care partidul Vioricăi Dancilă a dezamăgit întotdeauna”, a mai adăugat Ovidiu Raețchi.

Reușita impresionantă a președintelui Klaus Iohannis la summitul european de la Bruxelles, unde a obținut pentru România…

Publicată de Ovidiu Alexandru Raetchi peMarţi, 21 iulie 2020

România ar urma să primească 80 de miliarde de euro din fonduri europene

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat marți dimineață că liderii naționali din UE s-au înțelesasupra unui acord pentru cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 și fondul de redresare economică. În forma convenită de Consiliul European, țara noastră ar beneficia de o alocare de aproape 80 de miliarde de euro. Mai rămâne că bugetul să fie votat de Parlamentul European.

„E un acord extrem de important pentru Europa şi pentru România. După discuţii şi negocieri, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Vom folosi această sumă pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a reconstrui sistemele publice.O parte semnificativă a acestei sume va fi folosită pentru revigorare economică”,a declarat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`