Ordonanța pentru majorarea cu 20% a alocațiilor copiilor începând cu luna august, respinsă de Comisia de Muncă a Senatului

Ordonanța pentru majorarea cu 20% a alocațiilor copiilor începând cu luna august, respinsă de Comisia de Muncă a Senatului

Marți, 11 august, Comisia de Muncă a Senatului a respins ordonanța de urgență propusă de Guvernul Orban ce prevedea majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii, începând cu luna august.

Ordonanța a fost respinsă cu voturile PSD, în vreme ce membrii partidelorUSR șiUDMR s-au abținut. Ulterior, raportul de respingere va intra în plenul Senatului, apoi în Camera Deputaților.

Motivele respingerii ordonanței legate de majorarea cu 20% a alocațiilor copiilor

PSD a respins această ordonanța Guvernului Orban deoarece nu este de acord cu creșterea etapizată a alocaților, social-democrații dorind dublarea lor, așa cum prevede lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut.

Amintim, Guvernul Orban a amânat prin ordonanță de urgență legea dublării, la începutul anului, pe motiv că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei (costul dublării alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună).

Violeta Alexandru, despre creșterea alocațiilor în tranșe

Cu doar câteva zile înainte, Ministrul Muncii a vorbit despre creșterea alocațiilor în tranșe.

Violeta Alexandru afirma că, dacă PSD va bloca majorarea, atunci se vor suspenda plățile și că „dublarea nu este posibilă din cauza crizei economice”.

Potrivit Guvernului Orban, prima majorare ar fi avut loc în septembrie (pentru luna august),alte două majorări în cursul anului viitor, la începutul şi la jumătatea anului, şi alte două majorări în anul 2022.

Ministerul Muncii anunța că, începând cu luna august 2020, alocaţia de stat pentru copiii care au între 2 şi 18 ani va creşte de la 156 de lei la 185 de lei, iar pentru copiii din grupa de vârstă 0 – 2 ani, precum şi pentru cei cu handicap, cuantumul va creşte de la 311 la 369 de lei.

„Eleacoperă şi această potenţială creştere a inflaţiei. Este o dublare a alocaţiilor pe care aveam datoria să o facem. Dacă PSD doreşte să blocheze, asta însemnă că noi suspendăm plăţile, ca să ne înţelegem. Dacă suntem într-un sistem de plăţi şi am dat drumul la procedură înseamnă că ne oprim, nu mai facem nicio plată până nu se clarifică ce obiectiv are PSD din acest subiect. Pentru că ar trebui să ne oprim până când ei vor bloca sau vor ataca pentru a putea vedea ce se întâmplă mai departe cu acest sistem de plată. Maniera în care ei încearcă să blocheze înseamnă că nu-şi doresc să facem această primă creştere pe care noi suntem determinaţi să o facem la începutul lunii septembrie”, declara ministrul Muncii la TVR, zilele trecute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`