Ludovic Orban, despre liderii politici care nu au purtat mască în Parlament: Se comportă ca şi cum ei s-ar afla deasupra legii

Ludovic Orban, despre liderii politici care nu au purtat mască în Parlament: Se comportă ca şi cum ei s-ar afla deasupra legii
Foto: gov.ro

Ludovic Orban a declarat că atitudinea liderilorPSD și Pro România de a se abate de la obligativitatea purtării măștiiîn spațiile închise demonstrează o mentalitate pe care o credea de mult depășită. „Cu siguranţă este o foarte mare problemă şi arată o mentalitate pe care o credeam de mult depăşită, şi anume că dulăii sunt deasupra legii”, a subliniat premierul.

Reamintim că totul a început luni, chiar în timpul ședinței Parlamentului, când președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avut o intervenție la microfon fără a purta mască. În acel moment, liderul liberal Florin Romani-a amintitcă, potrivit legii, masca se poartă în toate spațiile închise. „Chemați-l pe Vela să mă aresteze!”, a răspuns amuzat Ciolacu. Nici liderul Pro România, Victor Ponta, nu a purtat mască în timpul ședinței parlamentare. Ulterior, o bună parte dintre deputați s-au arătat deranjați de abaterea de la respectarea măsurilor de combatere a infectării cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 și au cerut dezinfectarea tribunei și microfonului.

„Un comportament total incorect, din partea unora care se pretind lideri. (…) A fost o decizie a lor să nu poarte mască. Ei se consideră deasupra legii. Este foarte ilustrativă pentru mentalitatea lor în raport cu legea”, a subliniat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Nimeni nu este mai presus de lege

Șeful Guvernului a subliniat că legea este valabilă pentru toți cetățenii și căliderii politici pot fi amendați din cauză că au avut un comportament ”la limita infracţiunii”.

„Legea este valabilă pentru toţi, nimeni nu este mai presus de lege. De altfel ei au votat (…) această măsură atât de necesară şi anume portul măştii în spaţii închise. Se autodescalifică din punctul meu de vedere şi eu consider că niciun român nu va lua drept model astfel de lideri politici care nu respectă regulile şi care se comportă ca şi cum ei s-ar afla deasupra legii”, a afirmat prim-ministrul, în timpul unei intervenţii pe care a avut-o la Realitatea Plus.

Premierul, despre adunările publice în vremea epidemiei de coronavirus: Uncomportament iresponsabil

Premierul a vorbit şi despre adunările publice care au avut loc în Capitală, cum ar fi protestul din Piaţa Victoriei din prima seară după ieşirea din starea de urgenţă, el catalogând acest comportament drept ”iresponsabil” şi ”la limita infracţiunii”.

„Atâta timp cât reprezintă ameninţare la viaţa oamenilor, tu să nu respecţi nişte reguli şi să susţii public nerespectarea acestor reguli înseamnă că de fapt într-un fel eşti complice la o acţiune care poate să ducă la moartea cuiva. Este un soi de iresponsabilitate mai ales din partea acelor lideri politici care toată perioada de la startul epidemiei au încercat să saboteze sistematic efortul făcut de Guvern, de autorităţi, de specialiştii din domeniu, de toţi cei implicaţi în bătălia cu epidemia”, a mai spus Ludovic Orban.

Amenda pentru cei care nu poartă mască este cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`