Olguţa Vasilescu (PSD): Respingerea Ordonanţei de majorare etapizată a alocaţiilor pentru copii, săptămâna viitoare

Olguţa Vasilescu (PSD): Respingerea Ordonanţei de majorare etapizată a alocaţiilor pentru copii, săptămâna viitoare

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat joi că votul în Camera Deputaţilor, for decizional, în cazul proiectului de lege pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă privind majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii va fi acordat săptămâna viitoare.

PSD nu e de acord cu majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii

Majorarea etapizată a alocațiilor pentru copii nue văzută cu ochi buni de PSD. Social-democrații nu sunt de acord, iar Ordonanța a fost deja respinsă în Senat, marți, cu 87 voturi favorabile, 29 împotrivă şi 12 abţineri.

Întrebată când este prevăzut acest vot, Olguţa Vasilescu a spus într-o conferinţă de presă: „Săptămâna viitoare, din câte ştiu!”, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului Comisiei de muncă, Ordonanţa vizează modificarea articolului 3 din legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, în sensul majorării graduale a cuantumului alocaţiei de stat începând cu 1 august 2020 – o majorare cu 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut în legea 14/2020 şi cuantumul alocaţiei aflat în plata la data transmiterii proiectului, şi cu acelaşi procent pentru perioada 2021-2022 de două ori pe an, respectiv la 1 ianuarie şi la 1 iulie a fiecărui an, iar din 2023 se preconizează continuarea procesului de majorare a alocaţiei de stat cu rata medie a inflaţiei anuale.

Alocații 2020. Câți bani vor lua copiii după majorarea din august

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul:o creștere de 20%de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii,Violeta Alexandru.

Prin urmare, prima mărire a alocațiilor de stat pentru copii va avea loc abia în luna septembrie și va corespunde lunii august. În cele din urmă, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie suma de185 de lei, în timp ce copiii de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, în cazul în care au deficiențe, vor primi369 de lei.

Alte majorări ale alocațiilor de statsunt prevăzute la începutul anului 2021, banii urmând a intra în posesia copiilor, respectiv reprezentanților lorîn luna februarie. De asemenea, o altă creștere este vizată la data de 1 iulie 2021 şi la fel în 2022.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a afirmat și premierul Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`