Nicușor Dan, despre reacția lentă la poluarea din București: Garda de Mediu are doar 10 oameni. Ei vor fi ajutați de polițiști locali. Noua structură, operaționalizată la finele lunii

Nicușor Dan, despre reacția lentă la poluarea din București: Garda de Mediu are doar 10 oameni. Ei vor fi ajutați de polițiști locali. Noua structură, operaționalizată la finele lunii

Nicușor Dan, Primarul general al Capitalei, a declarat, luni, că în București se mai întâmplă să fie înregistrate niveluri ridicate de poluare din cauza arderilor necontrolate și, uneori, deoarece lipsa curenților de aer face ca poluarea să nu fie disipată. Acesta a precizat că autoritățile reacționează greu deoarece Garda de Mediu are doar 10 oameni în Capitală, iar senzorii sunt puțini. Reacția la astfel de evenimente va fi accelerată, însă, căci de la finalul lunii va fi operaționalizată o nouă structură, iar în ajutorul oamenilor de la Garda de Mediu vor veni și polițiștii locali.

„Pe poluare, nu știu ce s-a întâmplat în seara de Crăciun. Avem o insuficiență de senzori pe care ministerul a început să o completeze. Se mai întâmplă asta de 3 – 4 – 5 ori pe an, un fenomen în care lipsa curenților de aer face ca poluarea să nu fie disipată. Se mai întâmplă și arderi necontrolate.

Garda de Mediu are doar 10 oameni în București, care lucrează în schimburi. Sunt trei oameni într-un schimb. Nu e nici acea rețea pentru a vedea în timp real poluarea. Rețeaua va fi extinsă.

Acum 10 zile am discutat cu ministrul Mediului și cu primarii de sector, vor face un organism comun cu Garda de Mediu și cu polițiștii locali, ca efectivul de control pe mediu să fie mult mai mare. Această structură va fi constituită până la finalul lunii. Ea va fi operaționalizată până la finalul lunii ianuarie”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri
12:50 - Plonjăm într-un dezastru climatic, avertizează ONU: Omenirea riscă o încălzire de până la 3,1 grade Celsius
12:45 - Româncă ucisă în Italia de un militar american care a spulberat-o cu maşina
12:34 - Cine este Alina Ceușan, influencerița care a stânit o controversă publică după gestul făcut într-o lojă de teatru (FOTO)
12:32 - Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, reținut pentru luare de mită și abuz în serviciu