Nicușor Dan, despre carantinarea Bucureștiului: „Această ipoteză s-a luat în calcul, dar Capitala nu intră în carantină”

Nicușor Dan, despre carantinarea Bucureștiului: „Această ipoteză s-a luat în calcul, dar Capitala nu intră în carantină”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Nicușor Dan a lămurit în cursul serii de marți întrebările referitoare la o posibilă intrare în carantină, a Bucureștiului, după ce Vlad Voiculescu a anunțat că dorește să discute cu edilul pe acest subiect. Primarul general a ținut să precizeze că pentru moment Bucureștiul nu va intra în carantină, fiind „ultima ipoteză care este luată în calcul”.

Bucureștiul nu intră în carantină

„În primul rând, nu este cu totul și cu totul direct. Voi avea o discuție, această discuție nu a avut loc. Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină.

La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină.La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină. Am extins rețeaua de paturi ATI, dar în acest moment Bucureștiul nu mai are și suntem nevoiți să ducem în altă parte, declarat edilul la Digi 24.

Indicele de infectare în Capitală

Edilul a ținut să reamintească că decizi de carantinare a unei localități îi aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în baza raportului epidemiologic realizat de INSP.

„Carantina se impune când un anumit indicator, trece de un anumit nivel, nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune câte persoane sunt infectate în oraș, în acest moment. În acest moment, în București, indicatorul acesta este în jur de 6 și nu se impune carantina. (…)Indicele este stabilit de INSP și decizia este luată de CNSU. Eu sper să nu ajungem acolo. Haideți să nu discutăm despre această ipoteză. Facem tot ce ține de noi să nu ajungem acolo, să nu blocăm activitatea economică”, a declarat Nicușor Dan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`