Nicușor Dan: Campania în București e o luptă între comunism și anticomunism. PSD lasă în urmă un oraș murdar, noi luptăm pentru o Capitală în care oamenii se mișcă, respiră și câștigă mai bine (VIDEO)

Nicușor Dan: Campania în București e o luptă între comunism și anticomunism. PSD lasă în urmă un oraș murdar, noi luptăm pentru o Capitală în care oamenii se mișcă, respiră și câștigă mai bine (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, luni, că această campanie electorală în București este o luptă între comunism și anticomunism, iar marele obiectiv al său și al echipei sale, odată ce vor câștiga scrutinul din 27 septembrie, e să creeze o administrație în care toți locuitorii să fie dornici să lucreze împreună la construirea noii Capitale. Cât despre principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), Dan a susținut că aceasta a avut la dispoziție patru ani și toate pârghiile necesare pentru a-și respecta prominiunile ce i-au adus actualul mandat de primar. Cu toate acestea, nu a făcut nimic.

Nicușor Dan: PSD a făcut din București un oraș murdar, în care domină kitsch-ul arhitectural

Candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei a susținut că această campanie electorală va fi o luptă între comunism și anticomunism: „Trebuie să reconstruim acest oraș, care a fost distrus și în perioada comunistă, și în perioada postcomunistă. Nu suntem decât la doi ani de la 10 August și, deși suntem la 30 de ani de Revoluție, va fi o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism și anticomunism”.

Nicușor Dan a deplâns starea în care a ajuns Bucureștiul, după 12 ani de administrație social-democrată: „Orașul ăsta, după 12 ani de guvernare PSD, nu arată deloc ca o capitală a României. Ce era respect, acum câțiva ani a devenit acum milă pentru un oraș murdar, care nu e în stare să aibă o Sală Polivalentă, care nu e în stare să organizeze o competiție serioasă eurpeană de gimnastică, de sport în general, care nu e în stare să organizeze o mare întâlnire de business, un oraș în care domină kitsch-ul arhitectural, un oraș în care nu poți să te plimbi cu căruciorul pe troturar, dacă ești mamă cu copil mic, și ești nevoită să ieși pe spațiul destinat mașinilor, pentru că sunt mașini parcate peste tot”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan: Gabriela Firea avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o

Dan a acuzat-o apoi pe Gabriela Firea, Primar General care își dorește un nou mandat, că nu și-a respectat promisiunile care au adus-o în fruntea Primăriei Capitalei, deși avea toate condițiile necesare.

„Ăsta e Bucureștiul pe care ni-l lasă PSD, pe care ni-l lasă un primar PSD care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale orașului, avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o, avea toate pârghiile să construiască cele 20 de grădinițe cu fonduri europene.

N-a fost în stare să ia niciun ban european, n-a fost în stare să reabiliteze niciun kilometru de linie de tramvai, n-a fost în stare să schimbe câțiva kilometri de rețea de teroficare, n-a fost în stare să rezolve marea problemă a poluării aerului și acum ne spune că iubește oamenii și bucureștenii, după ce alaltăieri a fost desemnată numărul 2 în PSD, partid de sigla căruia fuge în continuare”, a mai declarat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan: Miza noastră e să facem o administrație în care toți locuitorii să lucreze împreună pentru a construi acel nou București

Nicușor Dan s-a referit apoi la obiectivele lui și ale echipei sale, odată ce vor câștiga alegerile din 27 septembrie.

„Bucureștenii ne-au cerut să scăpăm orașul de administrația dezastruasă a PSD. Putem să facem din București orașul de care bucureștenii să fie mândri, orașul din care părinți și copii să nu mai vrea să fugă în fiecare weekend, putem face orașul în care personele în vârstă să aibă unde și cu demnitate să-și petreacă timpul liber, orașul în care în cartiere se întâmplă lucruri și nu trebuie să vii în mijlocul orașului să vezi o piesă de teatru, un oraș în care administrația lucrează pentru cetățeni, în care administrația colaborarează cu mediul de afaceri, cu ONG-urile.

Miza noastră, la 30 de ani după căderea comunismului, e să facem o administrație în care toți locuitorii să lucreze împreună pentru a construi acel nou București pe care ni-l dorim cu toții, un oraș în care toată lumea se mișcă mai bine, respiră mai bine și câștigă mai bine”, a mai declarat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”