Nelu Tătaru, întrebat dacă demite pe cineva după tragedia de la Neamț: Așteptăm rezultatele anchetelor efectuate de Parchetul General și ISU (VIDEO)

Nelu Tătaru, întrebat dacă demite pe cineva după tragedia de la Neamț: Așteptăm rezultatele anchetelor efectuate de Parchetul General și ISU (VIDEO)
Foto: gov.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că, în ceea ce privește incendiul devastator de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, sunt două anchete în desfășurare – una efectuată de Parchetul General și o alta făcută de ISU.

Ce a spus Nelu Tătaru, după ședința cu Ludovic Orban

Întrebat dacă va demite pe cineva după tragedia de la Neamț, ministrul Nelu Tătaru a răspuns: „Sunt două anchete la Piatra Neamț. Ancheta Parchetului General și o anchetă a ISU. Așteptăm acele rezultate”.

„Noi așteptăm și rezultatele anchetei. Eu cel puțin, personal, când am fost sâmbătă seară la Piatra Neamț, n-am putut intra nicăieri, erau toate sigilate, ca să ne putem face o evaluare sau să trimitem un corp de control să evalueze”, a adăugat Nelu Tătaru, la capătul unei ședințe de urgență cu premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă managerul rămâne pe poziție, Nelu Tătaru a explicat: „După cum știți, legislația nu ne mai permite nouă, ca Minister al Sănătății, să facem acele demiteri. Încă de la aprobarea Legii 55, au revenit la autoritățile locale. Putem face un control, o evaluare – am și solicitat să facem această evaluare. În evaluarea noastră trebuie să avem și un unghi de la Consiliul Județean, o persoană desemnată care să meargă în acest corp de control. Noi putem face o evaluare, putem face propuneri sau recomandări. Ține doar de cei de la Consiliul Județean, în subordinea căruia este spitalul, să pună în practic sau nu aceste evaluări”.

Premierul Ludovic Orban a făcut și el o serie de precizări după întâlnirea cu ministrul Nelu Tătaru.

„Am abordat două subiecte importante. Primul subiect, planul de verificări efectuate de Direcțiile de Sănătate Publică, prin inspectorii sanitari, în toate secțiile de Terapie Intensivă din spitale. Al doilea subiect, creșterea capacității de tratare a pacienților care au nevoie de internare în secțiile de Terapie Intensivă. La primul subiect am discutat foarte clar ce urmărim. Urmărim practic conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări privind funcționarea secțiilor de Terapie Intensivă. În urma acestor controale o să existe un plan de conformare, care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare. De asemenea, pot să anunț de pe acum că am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă”, a precizat premierulLudovic Orban.

știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`