Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, dezbătută în Camera Deputaților: Când va avea loc votul

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, dezbătută în Camera Deputaților: Când va avea loc votul
Foto: gov.ro

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, intitutală ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, va fi dezbătută, marți, în plenul Camerei Deputaților. Ședința este programată să înceapă la ora 16, iar votul final va avea loc miercuri. Moțiunea care îl vizează pe Nelu Tătaru a fost inițiată de PSD și semnată de 93 de deputați.

Dezbatere în camera Deputaților asupra moțiunii simple care îl vizează pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Semnatarii moțiunii aduc o listă întreagă de reproșuri la adresa ministrului Sănătății, în contextul epidemiei de coronavirus. Social-democrații susțin că atât Nelu Tătaru, cât și Guvernul din care face parte, mint în legătură cu felul în care a fost gestionată criza sanitară provocată de epidemia de COVID-19.

” După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să “privatizeze” sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de “tunuri”, “vânzări de masca fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte “tunuri”, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, se arată în textul moțiunii simple.

În același timp, social-democrații îl acuză pe ministrul Sănătății că ”minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor. (…) Minte populaţia României!Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia”.

”Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil!”, au mai notat aleșii PSD în textul moțiunii simple.

În replică, Nelu Tătaru le-a transmis contestatarilor săi că nu ar trebui să se grăbească să facă astfel de acțiuni politice ”peste momentul medical. (…) Aş fi vrut să gândim un pic altfel”.

Mai mulți miniștri din Guvernul liberal, vizați de moțiuni simple

În ultimele luni, mai mulți miniștri din cabinetul Orban au fost vizați de moțiuni simple. Este vorba despre ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, sau ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Pe 13 mai, moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost adoptată de Camera Deputaților. Atunci, Cîțu s-a aflat pentru a doua oară în situația în care aleșii adoptă o moțiune împotriva sa.

Intitulată ”«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională”,moțiuneaa fost inițiată de parlamentarii PSD, care l-au acuzat, printre altele, pe ministrul liberal al Finanțelor, că a implementat în mod defectuos programul IMM Invest, destinat firmelor mici și mijlocii și că a arătat că a fost ”incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie” în contextul pandemiei de coronavirus.

Pe 26 mai, senatorii au adoptat moțiunea simplă care l-a vizat pe șeful MAI, Marcel Vela, ntitulată „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”. Aleșii PSD l-au acuzat atunci pe Vela că, prin ordonanţele militare emise în perioda stării de urgență instituită în contextul pandemieid e coronavirus, a luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Iar o zi mai târziu, deputații au adoptat și moțiunea împotriva ministrului Educației, Monica Anisei, intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”.

Totodată, șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat săptămâna trecută că social-democrații pregătesc o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care o vor depune în prima zi după ieșirea din starea de alertă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”