Monica Anisie, după depășirea pragului de 3 în Capitală: Propunerea Inspectoratului Școlar va fi de suspendare a activităților didactice față în față pentru 14 zile / Deja mai avem și alte localități în scenariul roșu (VIDEO)

Monica Anisie, după depășirea pragului de 3 în Capitală: Propunerea Inspectoratului Școlar va fi de suspendare a activităților didactice față în față pentru 14 zile / Deja mai avem și alte localități în scenariul roșu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că Inspectoratul Școlar va propuneComitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență suspendarea activităților didactice cu prezență fizică pe un interval de 14 zile, ca urmare a faptului că, duminică, rata de incidență a depășit pragul de 3 la nivelul Capitalei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Monica Anisie, ministrul Educației, despre situația școlilor după ce în Capitală a fost depășit pragul de 3 la nivel de rată de incidență

„Mai exact, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3 la mia de locuitori, așa cum suntem în situația aceasta astăzi, Inspectoratul Școlar împreună cu Direcția de Sănătate Publică transmite către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile și care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală, însă învățarea va continua în sistem online”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată ce se va întâmpla dacă luni rata de infectare va fi sub 3 la mie, Monica Anisie a răspuns: „Asta poate să vă răspundă Direcția de Sănătate Publică. Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri, și anume rata a depășit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Școlar va fi de suspendare a activităților didactice față în față pentru 14 zile. Dacă în cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență se va lua o altă decizie, asta trebuie să așteptăm că înțeleg că astăzi, la ora 15, va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență”.

„Astăzi, cursurile se desfășoară în scenariul 2 hibrid, așa cum a fost și până acum, pentru că este prevăzut tot în ordinul comun, în lipsa hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, se aplică scenariul 2. Este foarte clar”, a mai precizat ministrul Educației.

Întrebată dacă toți copiii din Capitală dispun de tablete astfel încât să poată participa la cursurile online, Monica Anisie a afirmat: „Așa cum bine se știe deja, Ministerul Educației, prin Programul Școala de acasă, program pe care l-am desfășurat în cadrul ministerului, a dat către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, tablete care au fost împărțite către inspectoratele școlare de sector săptămâna trecută. Voi monitoriza astăzi această activitate, voi vedea dacă au ajuns tabletele în unitățile de învățământ, așa cum mi-au raportat inspectorii școlari de sector”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`